Muut uutiset

Tulosta

Kahila ja Mäkelä osakilpailuvoittoihin

DV8-osakilpailun voittajat.

24.08.2019

Talin keilahallissa Helsingissä keilattiin Junnu Tourin DV8-osakilpailu päätökseen. Loviisan Mistral-keilaseuraa edustava Otso Kahila ja Raision Nasevien Teea Mäkelä veivät lopulta ykköspalkinnot kotimatkalle mukaansa.

Kauden ensimmäisessä osakilpailussa 81 nuorta keilaajaa kävi mittaamassa kesänjälkeisen kisakuntonsa. Talin yksipäiväisen tapahtuman aikana pelattiin kaksi karsintaerää, joiden perusteella kuusi parasta poikaa ja tyttöä selviytyivät shoot-outpeleihin.

Poikien puolella ensimmäisellä kierroksella kohtasivat karsinnan neljäs Äänekosken Kos-Kei:n Aapo Kantsila, viides Ylä-Savon Ice-Bowlingin Jani Soukka ja kuudes Tampereen TKK:n Oskari Salmivesi. Aapo Kantsila tykitti kolmikosta 251 sarjalla shoot-outin toiseen vaiheeseen, jossa vastaan asettuivat Helsingin GB:n Pyry Puharinen ja Lahden Bay:n Lassi Aalto. Aapo jatkoi hyvää pelaamistaan eikä antanut 255 sarjallaan mitään mahdollisuutta Pyrylle ja Lassille.
Loppuottelussa Aapoa vastaan asettui karsinnan ykkönen Otso Kahila. Otso vei peliä sarjan puolivälissä alun triplallaan ja johti 30 pisteellä. Aapo ei saanut enää peräkkäisiä kaatoja sarjaansa ja Otso sinetöi voittonsa ysiruudun tuplalla. Kahilalle osakilpailuvoitto pistein 216-171.
- Urani kolmas voitto tourilta. Aina, kun Teea on voittanut, niin minunkin voittoni on tulleet. Ei ollut kauheasti odotuksia, kun lähdin pelaamaan. Yksi notkahdus karsintapelin puoliväliin sattui, mutta sain noustua siitä. Viimeiset kaksi viikkoa olen treenannut paljon ja vähän on tekniikkaakin muutettu. Nyt tuntuu hyvältä keilaaminen. Pari ulkomaan reissua on tulossa ja Ballmaster Open on hyvä välitavoite matkalla kohti päätavoitettani nuorten MM-kisoja, Otso kertoi päivästään ja tavoitteistaan.

Tytöissä shoot-outin ensimmäisessä vaiheessa kohtasivat Imatran IKK:n Roosa Pusa, Tampereen Cherryn Elli Koivisto ja Raision Nasevien Reetta Neuvonen. Tasaisen väännön jälkeen Reetta Neuvonen katkaisi Roosan ja Ellin finaalitaipaleen 211 sarjallaan. Toisessa vaiheessa Reetta sai vastaansa Teea Mäkelän ja Porin Giantsin Peppi Konsterin. Reetalla alkoi heti sarjan alusta vaikeudet ja Teea ja Peppi karkasivat. Peppi laittoi loppuun saakka hanttiin, mutta Teea eteni lopulta loppuotteluun 204 sarjallaan.
Karsinnan vienyt Tampereen Cherryn Marjaana Hytönen odotti valmiina loppuotteluvastustajaansa Teea Mäkelää. Marjaanalla oli osumien kanssa vaikeuksia sarjan alkuruuduissa ja Teea jatkoi siitä mihin jäi ja otti muutaman ruudun jälkeen heti parinkymmenen pisteen etumatkan. Etumatka kasvoi Teean seiskaruudun triplan myötä jo melkein neljäänkymmeneen pisteeseen. Sarjan lopussa Marjaana kiri tuplalla, mutta se ei riittänyt ja Teea vei sarjan ja osakilpailun nimiinsä pistein 204-179.
- Mukavavalta tuntuu voittaa heti kauden alussa osakilpailu. Mulla oli tosi pitkä tauko kesällä ja aloittelin vasta muutama viikko sitten. Alussa oli tänään vaikeaa, mutta kohtuu tasaisen suorituksen sain, tasaista suorittamista oli koko päivän. Keskityn tällä kaudella enemmän keilailuun, kun ei ole koulua eikä töitä. Mahdollisimman paljon aion kierrellä kisoja Euroopassa saakka, iloisen oloinen Teea tuumasi pelin jälkeen.
Seuraava Junnu Tourin osakilpailu pelataan Lahdessa 28.9.2019.

DV8-osakilpailun tuloksiin


Sami Järvilä


« Palaa