Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Naisten MM-singlen alkukarsinta ohi - mitalistit selvillä

USA:n ennakkosuosikkeihin lukeutuneet Danielle McEwan (kesk.) ja Shannon O'Keefe pelaavat molemmat singlen mitalipeleissä.

25.08.2019

Suomalaiset jäivät Las Vegasissa tämän vuoden MM-kilpailuissa single-mitaleiden ulkopuolelle. Ruotsi varmisti ensimmäisen naisten MM-mitalinsa kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Single-kilpailu osoitti hyvin, mitä vaatii voittaakseen henkilökohtaisen mitalin naisten MM-kilpailuissa. 

Suomalaiset jäivät kauas kärkinimien pisteistä, vaikka kukaan pelaajista ei keilannut erityisen huonosti. Ihan hyvä pelaaminen ei vain riitä, kun vastassa on kymmeniä maailman parhaimpia naiskelaajia. 

Suomalaisten pisteet ja sijoitukset singlen kuuden sarjan jälkeen: 

44. Petra Eriksson-Sola 1262
59. Eliisa Hiltunen 1222
65. Reija Lundén 1212
70. Jenni Heino 1203
72. Ani Juntunen 1203
82. Sanna Pasanen 1190 

- Joukkue pelasi tasaisesti. Pääosin pelaajat keilasivat hyvin taskuun. Pelaajillamme oli tasaista, eikä kenelläkään ollut mitään hätää. Kukaan ei vain keilannut niin huippupeliä, että isoa tulosta olisi tullut, summasi päävalmentaja Jarmo Ahokas singlen päätteeksi. 

Singlen päätyttyä joukkue kokoontui yhteen ja kävi tuntemuksia läpi. Pelaajia tietysti harmitti, kun mukaan mahtui virheitä, eikä kenellekään osunut niin isoja onnistumisia, että olisi pysynyt kärkinimien mukana. 

- Osalla jäi vähän pettymys siitä. Harjoituksissa tasku löytyi sen verran hyvin, että jollekin pelaajista olisi isompaa pistetiliä pystynyt toivomaankin. Tämä on kuitenkin taso, kun maailman parhaat kokoontuvat yhteen, Ahokas sanoo.

Paljon kertoo, että yli parituloksen keilasi singlessä 74 keilaajaa ja yli 1300 tuloksia oli 25 parhaalla. 

- Nopeasti laskettuna täällä on noin 50 aivan huippukeilaajaa. Jollekin aina osuu huonompi päivä, mutta tuosta porukasta löytyy aina monta kovaa tulosta tekevää pelaaja, Ahonen linjaa. 

Jatkoa varten sävelet ovat selvät päävalmentajalla.

- Sellainen tunne jäi, että kaikilla meidän pelaajilla on mahdollisuus parantaa tästä seuraavina päivinä. Muutaman kanssa hiottiin palloja huomista varten ja tehtiin uusia suunnitelmia tulevaan, niin kuin aina arvokilpailuissa tehdään. Nyt ei jäädä suremaan edellistä, vaan pyritään elämään hetkessä. Se on arvokisakeilailua. Jos jää liikaa miettimään, mitä tehdä toisin, niin siinä vaiheessa on myöskin kisat nopeasti ohi, Ahokas sanoo. 

Ruotsin joukkue oli aiheesta ilosta riemuissaan singlen karsinnan jälkeen. Ensimmäisessä erässä keilannut Josefin Hermansson keilasi hyvän tuloksen 1321, mutta jäi lopulta hänkin mitalipelien ulkopuolelle sijoittuen seitsemänneksi. 

Toisessa erässä kuitenkin Sandra Andersson keilasi upealla tasolla, teki viimeiseen sarjaansa kahdeksan kaatoa alusta, ja nousi koko karsinnan toiseksi 1401 pisteellään. Näin varmistui Ruotsin ensimmäinen mitali naisten MM-kisoissa kymmenen vuoden tauon jälkeen.

- Ruotsalaiset keilasivat älyttömän hyvin kaikki tänään. Paljon puhuttelee se, kuinka ruotsalaiset dominoivat viime vuosina Euroopan kenttiä, mutta kymmenen vuoden tauko mitaleista MM-kisoissa. Se kertoo hyvin siitä, minkälainen työ pitää ensin tehdä, ennen kuin on MM-kisoissa mitalikunnossa, Ahokas pohtii. 

Karsinnan ykkönen tuloksella 1410 oli puolestaan Korean Nayong Lee. Kaksi muuta mitalipeleihin jatkavaa ovat Yhdysvaltojen Shannon O'Keefe sekä Danielle McEwan

Katseet kääntyvät nyt huomiseen parikilpailuun. Suomen aikaan klo 19.00 aloittavat radoilla parit Reija Lundén ja Petra Eriksson-Sola sekä Ani Juntunen ja Jenni Heino. klo 23.45 alkavassa erässä keilaa puolestaan pari Eliisa Hiltunen ja Sanna Pasanen. 

- Meillä on kolme hyvää paria siinä. Nyt olisi kiva nähdä, että ainakin yhdelle parille osuu kaikki kohdalleen ja nähtäisiin paritulos, jolla taistellaan hyvistä sijoituksista. Se vaatii unelmapelin, mutta kaikilla meidän pelaajilla on sellaiseen mahdollisuus. 

MM-kilpailuiden tulokset

Teksti: Henri Havusela

 

 

 


« Palaa