Arvokilpailut

Tulosta

Sanna Pasaselle huima päivä MM-triossa - pelaajat valmistautuvat joukkuekisaan

Sanna Pasanen ylsi huipputulokseen MM-triossa.

27.08.2019

Vaikka Suomi jäi mitalien ulkopuolelle triossa, tekivät Eliisa Hiltunen, Sanna Pasanen ja Petra Eriksson-Sola hyvää työtä maanantaina.

Sanna Pasanen onnistui omassa pelissään mielettömällä tavalla. Kun miettii, kuinka monta hyvää ammattilaiskeilaajaa MM-kilpailuissa on, pitää Sannalle nostaa hattua siitä, että hänen tuloksensa 1460 oli kaikista pelaajista paras MM-triossa. 

Pasanen, Hiltunen ja Eriksson-Sola olivat päivän päätteeksi sijalla kymmenen pisteillä 3834 ja olivat eurooppalaisista trioista toiseksi paras, kun loistavasti läpi kisojen pelanneen Ruotsin toinen trio oli yhden sijan edellä kuuden pisteen erolla.  Mitalirajasta Suomen trio jäi 128 pistettä. Eliisa keilasi triossa 1238 tuloksen ja Petra 1136.

- Eilen jo parikilpailussa tuli niin hyvin onnistumisia, että luottoa oli tähän päivään. Päätimme Japen (päävalmentaja Jarmo Ahokas) kanssa hioa joka sarjan välissä pallon pintaa tänään, eikä minun sitten hirveästi tarvinnutkaan koko trion aikana siirtää pelipaikkaa. Alku lähti sitten tosi hyvin rullaamaan ja koitin ajatella tekemistä vain ruutu kerrallaan, Sanna kertoi trion jälkeen.

Hyvällä alulla hän tarkoittaa avaussarjaansa maanantaina. Siinä Sanna heitti 11 kaatoa alusta ja pisteen päähän täydellisestä sarjasta. 

- Mitä enemmän tuli kaatoja siinä sarjassa, sitä enemmän jännitti. Syke oli varmasti korkealla. Harmittavasti viimeinen heitto vähän karkasi ja treba arvokisoissa olisi tietysti ollut hieno homma. 

Sannan kannalta hienoa on myös se, että nappisuoritus nosti hänet MM-kilpailuiden All Eventsissä kymmenenneksi, eli mastersia ajatellen asetelma on hyvä, mutta vielä on tiistaina pelattava joukkuekilpailu ennen kuin mennään asioiden edelle. 

- Huomenna on ihan uudet pelit ja tämän päiväisen olen jo pyrkinyt laittamaan sivuun. Nyt pitää olla pää kylmänä, hereillä ja edelleen ruutu kerrallaan. Olen koittanut olla stressaamatta ja tehdä vain parhaani, koska sillä pystyy parhaiten auttamaan joukkuekavereita. Pelit ovat kesken ja paljon on edessä. 

Sanna kertoo myös, että tunnetta radoilla on ollut näissä arvokilpailuissa senkin takia, että hänen enonsa nukkui aiemmin tänä vuonna yllättäen pois. 

- Siitä olen ottanut voimaa ja päätin jo ennen kisoja, että nämä kilpailut keilaan hänen muistolleen. Siitä olen ottanut voimaa ja sillä mennään huomennakin, että teen hänet ylpeäksi, kun hänellä oli aina tapana hehkuttaa saavutuksiani. 

Ani Juntunen nauttii ensimmäisistä naisten MM-kisoistaan 

Suomen toinen trio jäi kauas kärjestä tuloksella 3453. Siinä keilasivat Ani Juntunen, Reija Lundén sekä Jenni Heino. Kolmikolla oli ajoittain hyvää tekemistä, kuten avaussarjojen pisteet 627 ja 604, mutta tämän jälkeen isot sarjat jäivät uupumaan. 

Naisten MM-kilpailuissa ensi kertaa keilaava joukkueen kuopus Ani oli hyvillä mielin trion jälkeen, kun hän pystyi parantamaan eilisestä parikilpailusta.

- Single meni hyvin, mutta parikilpailu ei. Tänään taas parempaa pelaamista, mikä nosti fiilistä. Aamupäivän blokki meni meillä tänään hyvin. Toisessa blokissa enemmän haasteita, mutta kyllä me saimme onnistumisia niissäkin sarjoissa. 

Myös Anilla keskittyminen on nyt joukkuekilpailussa.

- Kaikki ovat saaneet peliään rullaamaan ja joukkuekilpailu pelataan kahdessa osassa, niin radat eivät ehdi liikaa kuivua. Suomessa olemme tottuneet liigassa siihen, että päivän edetessä olosuhde on jo paljon haastavampi pitkän pelin päätteeksi. 

Entä millä aseilla Suomi lähtee joukkuekilpailuun?

- Kaikki tietävät pystyvänsä tekemään täällä tulosta. Nyt vain pitää pystyä ottamaan tyhmät missit pois ja yrittää reagoida nopeammin muutoksiin.  En usko, että meillä mitään isoja ongelmia tulee. 

Suomalaiset ovat tosiaan liigapeleissä tottuneet pelaamaan joukkuepelejä, mikä on hyvä asia arvokilpailuita ajatellen.

- Se on tosi hyvä. Olemme tottuneet, että pitää odottaa pitkään omaa heittovuoroa. Radalla on paljon pelaajia ja sen takia radoilla tulee paljon muutoksia. Me olemme tottuneet tunnistamaan, millä tavalla ne muuttuvat.  Kaikille joukkueille se ei ole välttämättä niin selvää. 

Huomenna on myös Anin viimeinen kisapäivä, joten mitään ei tarvitse säästellä.

- Kaikkina kisapäivinä ollut sellainen olo, että kaikki jätetään radoille. Huomenna tulee vielä ekstralatausta, kun joukkuepelaaminen on suomalaisten juttu. 

Suomi aloittaa joukkuekilpailun tiistaina Suomen aikaan klo 19.00. 

Teksti: Henri Havusela

 

 


« Palaa