European Bowling Tour

Tulosta

EBT:n pikkukisa Tanskassa

29.08.2019

European Bowling Tour jatkuu Tanskassa keilattavan Odense Internationalin merkeissä. Turnaus on kaikilla mittareilla mitaten pikkuinen.

Turnauksen nettisivuilta voi tehdä poimintoja kisan erilaisista faktoista. Ilmoittautuneita osanottajia on vain 111, joista naisia on 29. Eli suhteellisen paljon turnaus on houkutellut naisia nyt, kun lajin parhaat naiskeilaajat ovat MM-kilpailuissa Las Vegasissa. Osanottajista vain 17 on Tanskan ja Ruotsin ulkopuolelta, eniten toisesta naapurista, Saksasta. Yhtään suomalaista ei ennakkoilmoittautuneiden listalla näy. Mielenkiintoisin nimi on Japanin Ballmaster Openissakin käynyt Misaki Mukotani, joka ei ole Las Vegasissa kamppailemassa mitaleista.
Myös palkintopotti on pienenpuoleinen, noin 16000 euroa, josta voittaja saa hieman vajaat 3000 euroa.
Loppukilpailuun pääsee kuuden sarjan karsinnan 28 parasta ja varhaiseristä ja turbo-kisasta kahdeksan muuta. Karsintaa on keskiviikkoon mennessä keilattu viisi erää kaikkiaan yhdestätoista. Kärkipää tässä vaiheessa on puhtaasti tanskalainen, ykkösenä maajoukkuepelaaja Anders Lousdal tuloksella 1432. Minkäänlaista tulosjuhlaa ei ole odotettavissa, sillä parituloksen tehneitä keilaajia on vain 15 ja karsintaraja on tällä hetkellä 1145. Toki taso tuosta vielä nousee, mutta finaaliin tuskin vaaditaan 13 alkuista lukemaa.
Sunnuntaiaamuna kello kahdeksalta alkaa loppukilpailu, jossa pelataan neljän sarjan blokkeja ja aina puolet mukana olevista putoaa pois. Karsinnan yhdeksän parasta pääsee suoraan kolmannelle kierrokselle ja seuraavat yhdeksän toiselle kierrokselle. Kolmannen vaiheen 18 keilaajasta neljä etenee viimeiseen vaiheeseen, jossa keilataan yhden sarjan pelejä ja aina huonoin jää rannalle.

Pekka Korpi

Järjestäjän sivuille
Online scoring

 

 

 


« Palaa