Arvokilpailut

Tulosta

Ruotsille parikultaa naisten MM-kilpailuissa

Jenny Wegner ja Josefin Hermansson juhlivat parikultaa Las Vegasissa. Kuva: Hamad Abdullah

30.08.2019

Perjantain vastaisena yönä keilattiin naisten MM-kilpailuiden ensimmäisiä mitalipelejä. Ruotsi juhlisti kahta MM-mitalia, joista toinen oli kultainen.

Ruotsin pari Josefin Hermansson-Jenny Wegner juhlisti parikultaa voitettuaan finaalissa Korean Hyerin Sonin ja Yeonji Leen yhden sarjan loppuottelussa 436-431. Ratkaisu nähtiin vasta ankkureiden kymppiruuduissa, joissa Wegner oli kylmäpäinen ja teki tarvittavat kaadot maailmanmestaruuden varmistamiseksi. 

Mieleenpainuva yksityiskohta oli, että Wegner aloitti TV-lähetyksessä välierän heittämällä rännin avausheitossaan Kolumbian Rocio Restrepoa ja Maria Rodiguezia vastaan, mutta sai kasattua itsensä hienosti tämän jälkeen. Toinen pronssi matkasi Kolumbian toiselle parille Juliana Franco-Clara Guerrero.

Hermansson sanoi mestaruuden ratkettua TV-haastattelussa, että koitti olleensa miettimättä liikaa, kun kulta ratkottiin viimeisillä heitoilla. 

- En miettinyt siinä kohtaa yhtään mitään. Yritin toistaa vain sitä peliä, mitä olen pelannut näiden kilpailuiden aikana. 

Toinen mitali Ruotsille oli pronssinen, kun Sandra Andersson hävisi välieränsä USA:n Shannon O'Keefelle. Singlen finaali ratkottiin kahden yhdysvaltalaisen välillä, kun Danielle McEwan selvitti tiensä finaaliin voittamalla Korean Nayong Leen 256-173. 

McEwanin kova vire ei hyytynyt myöskään finaalissa, jossa hän voitti O'Keefen jälleen loistotuloksella 259-193. 

Myös trion kulta matkasi Yhdysvaltoihin kolmikolle Missy Parkin, Jordan Richard ja Liz Khulkin. He voittivat ensin välierässä Meksikon Adriana Perezin, Paola Limonin ja Sanda Gongoran tuloksella 669-628. 

Toisessa trion semifinaalissa kohtasivat Kolumbian Juliana Franco, Clara Guerrero ja Maria Rodriguez vastassaan Korean Moonjeong Kim, Seungja Baek sekä Dawun Jung. Kolumbialaiset keilasivat loistavasti edeten finaaliin pistein 694-620. 

Kolumbialaiset myös johtivat finaalia alussa, mutta yhdysvaltalaiset saivat tärkeitä kaatojonoja sarjan lopussa, ja lopulta mestaruus heille 655-632. 

Lauantain vastaisena yönä on suomalaisittain jännittävät hetket, kun Sanna Pasanen keilaa mastersin välierässä Kolmbian Maria Rodriguezia vastaan Suomen aikaan noin klo 03.00. Tätä ennen ratkaistaan joukkuekilpailun mitalit.

 

 


« Palaa