Muut uutiset

Tulosta

Sheikki Talal Mohammed Al-Sabah jatkaa World Bowlingin johdossa

Sheikki Talal Mohammed Al Sabah. (Kuva World Bowling)

02.09.2019

Las Vegasissa Yhdysvalloissa pidettiin sunnuntaina World Bowlingin kongressi. Kokous venyi pitkäksi lukuisten eri ehdotusten ja päätösten myötä.

Suomalaisittain kiinnostavin tapahtuma kongressissa oli puheenjohtajavaali. Sheikki Talalin ainoa vastaehdokas oli Suomen Keilailuliiton puheenjohtaja Perttu Jussila. Äänet menivät Talalille 78-22. Näin hänet valittiin nyt toiselle nelivuotiskaudelle liiton johtoon. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Costa Rican Martin Faba ja toiseksi Kyproksen Marios Nicolaides. Äänestyksessä oli mukana myös nykyinen liiton toinen varapuheenjohtaja Ulf Sjöblom Ruotsista. Näin hänen pestinsä päättyy seuraavalla kaudella.

Kokouksessa oli myös useita esityksiä muun muassa Euroopan Keilailuliitolta. Ehkäpä kaikkein merkittävämpänä oli Euroopan esitys MM-kilpailujen hakumaksujen pienentämisestä nykyisistä 50 000- 150 000 dollarista 5 000 – 12 000 dollariin kisoista riippuen. Tätä äänestettiin selkeästi vastaan ja nykyisillä jatketaan.
World Bowlingin hallituksen esitykset menivät puolestaan läpi. Tänä vuonna ensimmäisissä junioreiden MM-kilpailuissa käyttöönotettu uusi pistelaskujärjestelmä päätettiin ottaa käyttöön myös tulevissa nuorten MM-kilpailuissa.
Hallituksen melko radikaali esitys MM-kilpailujen uudesta pelitavasta hyväksyttiin myös. Aikuisten MM-kilpailut pelataan jatkossa siten, että pelaajat pelaavat osioita eri ryhmissä ja siitä karsitaan jatkoon ryhmien parhaat.

Sami Järvilä


« Palaa