World Bowling Tour

Tulosta

Korkea tulostaso Lucky Larsen Mastersissa

Osku Palermaa oli paras suomalainen karsinnassa tuloksellaan 1408. Kuva: Lucky Larsen Masters

08.09.2019

Seitsemän suomalaista selvitti tiensä finaaliin hurjassa tulosilottelussa.

Suomalaisista suoraan finaaliin etenivät Osku Palermaa 1408, Teemu Putkisto 1392, Juuso Rikkola 1384 ja Tomas Käyhkö 1372. Lopullinen raja suoraan 40 parhaan joukkoon oli 1370. Heidän lisäkseen kolme muuta suomalaista nousi finaaliin, Pyry Puharinen 1365 ja Jarno Lahti 1360 nuorten kategorian edustajina sekä Niko Oksanen viidennen sarjan turbolla 290.

Karsinnan voiton vei Tanskan Carsten Hansen tuloksella 1520 ja kuudentoista parhaan joukkoon eli finaaliin toiselle kierrokselle vaadittiin 1412, sen teki ainoa suoraan finaaliin edennyt nainen Ruotsin Joline Persson Planefors. Hän on osoittanut olevansa todella kovassa kunnossa oltuaan aiemmin kesällä naisten U.S. Openissa 14. ja viime viikolla naisten MM-kilpailujen all eventissä hopealla.

Finaalissa pelataan neljä vaihetta, joista kolmannen vaiheen jälkeen selvillä on neljä parasta pudotuspeleihin etenijää. Ensimmäisessä vaiheessa ovat mukana kaikki suomalaiset ja siinä 36 keilaajaa pelaa neljä sarjaa, jonka jälkeen 16 parasta jatkaa toiseen vaiheeseen. Toisessa vaiheessa 32 keilaajaa pelaa kuusi sarjaa ja 18 parasta jatkaa kolmanteen, jossa pelataan jälleen kuusi sarjaa, nyt edellisen vaiheeseen pisteiden päälle.

Pudotuspeleissä kolmannen vaiheen neljäs ja kolmas pelaavat yhden sarjan ottelun, jonka voittaja etenee seuraavaan matsiin kolmannen vaiheen toiseksi sijoittunutta vastaan. Tästä voittaja taas loppuotteluun, jossa myöskin pelataan yksi sarja. Jos kilpailun voittaja on PBA:n jäsen, saa hän voitostaan myös PBA tittelin.

Finaali alkaa Ruotsin aikaa jo 7.30 (Suomessa 8.30) eli suomalaiset ovat radalla aivan näillä hetkillä.

Kilpailun sivuille
Tulokset
Online scoring

Eliisa Hiltunen


« Palaa