Arvokilpailut

Tulosta

Miehille MM-hopeaa, Koivuniemelle all event-hopeaa

Suomen hopeajoukkue; Vasemmalta valmentaja Jarmo Ahokas, Mika Luoto, Kai Virtanen, Kimmo Lehtonen ja Mika Koivuniemi.

09.09.2019

Senioreiden MM-kilpailuissa Las Vegasissa pelattiin miesten joukkuekisa päätökseen. All event mitalit myös ratkaistiin.

Joukkuepelin toinen kolmen sarjan osio ei sujunut suomalaisilta eiliseen tapaan. Heti ensimmäisen sarjan jälkeen menetettiin piikkipaikka USA:lle, joka hurjasteli 947 lukemat. Tämän jälkeen panoksena oli ainoastaan säilyttää vähintään mitalipelipaikka ja mielellään toinen tai kolmas sija. Perus paripelillä Suomi ei päästänyt kuin ainoastaan Ruotsin edelle toiselle sijalle. Suomi oli kolmas ja Saksa otti neljännen paikan mitalipeleihin. All eventissä riitti jännitettävää. Osioon johtoasemassa lähtenyt Mika Koivuniemi menetti sen toisen sarjan jälkeen Norjan Tore Torgersenille, joka paukutti 274 sarjan. Kolmatta sarjaa lähdettiin pelaamaan Toren kahdeksan pisteen johdossa. Norjalainen aloitti sen kaatojonolla, Mika tyhjällä ensimmäisellä ruudulla ja paikolla. Tästä Mika aloitti kaatojonon, joka kesti ysiruutuun saakka. Torella jäi keila ysiruutuun ja avaimet olivat kultaan Mikan omissa käsissä. Yksi kaato olisi tarvittu kymppiruutuun, mutta ensimmäisellä jäi seiskakymppi taskusta. Pronssille all eventissä keilasi USA:n Lennie Boresch.
Suomi selviytyi mitalipeleihin kolmannelta sijalta ja vastaan asettui toiseksi keilannut Ruotsi. Pelattiin baker-pelitavalla ja kahdella voitetulla sarjalla pääsisi loppuotteluun. Ruotsi vei ensimmäisen sarjan niukasti 202-201. Ratkaisu tapahtui viimeisessä ruudussa, kun Mikalla jäi 5 ja reikä, josta hän otti kolme pois.
Toisen sarjan Suomi vei 212-189. Jännitys tiivistyi ratkaisevaan kolmanteen sarjaan. Siinä Suomi käänsi alun tappioaseman pitkällä kaatoputkella ja vei sarjan 226-212 sekä ottelun 2-1.

Loppuottelussa vastaan asettui USA, joka kukisti välierässä Saksan suoraan 2-0. Ensimmäiseen sarjaan Suomi teki liian paljon tyhjiä ja jenkit veivät sen reilusti 215-168. Toisenkin sarjan alkuun tuli tyhjä ja USA rankaisi triplalla. Suomi ei saanut kaatoja peräkkäin ja ottelu ratkesi USA:lle heidän tehtyä ehjän viimeisen ruudun 211-205. Näin joukkuemaailmanmestaruus USA:lle voitoin 2-0.

Suomen hopeajoukkuessa keilasivat Mika Koivuniemi, Kimmo Lehtonen, Mika Luoto ja Kai Virtanen.

Mika Koivuniemi purki päivän tapahtumat pettyneenä.
- …mainen päivä. Kaksi kertaa hävitty hopea. Tietysti täytyy antaa Torelle (Torgersen) kunnia. Se pelasi tosi kovaa tänään. Oli kuitenkin omissa käsissä. Ei tunnu olevan näissä kisoissa, että lähtisi keilat silloin kuin pitäisi lähteä.
Joukkuepelin hopeasta Mika kertoi seuraavasti.
- Jenkit oli tosi kova siinä. Ei oikein missään vaiheessa päästy mukaan siihen. Se oli tietysti valitettavaa. Niitä vastaan täytyy pelata. Ne on ammattimiehiä ja ne on pelannut nyt tässä monta päivää, ne tietää mitä ne tekee tai ainakin jo pitäisi tietää. Liikaa pieniä virheitä meille siinä ja kaveri rankaisi niistä. Huomenna on uusi päivä. Toivottavasti huomenna lähtee silloin kun tarvii, kun ei ole vielä kertaakaan lähtenyt.
Maanantaina on vuorossa mastersin 24 parhaan pelit. Miehissä Suomi sai sisään kolme pelaajaa. Mika Koivuniemi (2.) ja Kimmo Lehtonen (7.) pääsevät suoraan toiselle kierrokselle. Mika Luoto (13.) kohtaa ensimmäisellä kierroksella Australian Michael Muirin.
Naisissa Reija Lundén (7.) pääsee huilimaan ensimmäisen kierroksen. Jaana Taavitsainen (18.) kohtaa ensimmäisellä kierroksella Ruotsin Eva Vannmanin.
Mastersin ensimmäisen kierroksen ottelut alkavat klo 19.00.

MM-kilpailuiden sivuille
Online Scoring
Live Streaming
Tuloksiin


Sami Järvilä


« Palaa