Keilailu tarjoaa harrastajalle sosiaalisen ympäristön, johon keilaajat ottavat uudet harrastajat lämpimästi vastaan. Lajia pystyy harrastamaan kilpatasolla tai itsenäisesti esimerkiksi lähimällä keilahallilla, joita on ympäri Suomen yli 140.

Normaalien varattavissa olevien vuorojen lisäksi suurin osa keilahalleista tarjoaa nuorille harrastajille kerhotoimintaa, minkä lisäksi matalankynnyksen kilpailuihin pääsee osallistumaan esimerkiksi keilahallien järjestämissä viikkokilpailuissa.

Jos aloitteleva keilaaja haluaa viedä harrastuksen pidemmälle, tarjoaa suomalainen keilailukenttä oivat mahdollisuudet ja puitteet. Suomesta löytyy peräti yli 500 keilailuseuraa, joihin pystyy liittymään mukaan. Seurat tarjoavat jäsenilleen harjoitusvuoroja, sarjapelejä, seuraotteluita, koulutuksia ja ennen kaikkea mahdollisuuden kehittyä keilaajana

Keilailun voi myös aloittaa kuka tahansa ikään tai sukupuoleen katsomatta, ja keilailua voidaan myös pitää kohtuuhintaisena harrastuksena. Ratamaksut keilahalleilla ovat hallikohtaisia ja hallit tarjoavat keilapallot ja keilailukengät.