MITEN ALOITAN KEILAILUN?

KEILAILU HARRASTUKSENA

Keilailu on kaikenikäisille sopiva harrastus, jota suurin osa suomalaisista on kokeillut esimerkiksi kaveriporukalla tai perheen kanssa.

Keilailu on matalankynnyksen harrastus sen helpon perusidean ansiosta, minkä lisäksi laji soveltuu kaikille ikään, sukupuoleen tai fyysisiin lähtökohtiin katsomatta.

Keilailu on kuntoa kehittävä ja ylläpitävä liikuntamuoto, joka kehittää liikkuvuutta, koordinaatiota, tarkkuutta ja muistiakin, minkä lisäksi lajissa on pieni loukkaantumisriski.

Vaikka perusidea on helppo, kaataa keilapallolla mahdollisimman monta kymmenestä keilasta, muuttuu keilailu sitä haastavammaksi, mitä syvemmälle lajin sisälle mennään. Harrastajalla on mahdollista kehittyä kilpakeilaajaksi ja jopa ammattilaiseksi asti.

Tavoitteellisessa keilailussa teknisiä asioita on niin paljon, että kaikkien asioiden omaksuminen on huippukeilaajillekin haasteellista ja kehittyminen lajin huipulle vaatii omistautumista.

Suomessa keilailun harrastaminen on helppoa. Maassamme on yli 140 keilahallia ja noin kymmenen tuhatta rekisteröitynyttä keilaajaa. Keilaamaan pääsee lähes kokonaan vuoden ympäri missä päin Suomea tahansa, ja tämän lisäksi rekisteröityminen on tehty helpoksi ensilisenssin avulla.

Lajista enemmän kiinnostunut saa helposti lisätietoa keilailun harrastamisesta suoraan lähimmältä keilahalliltaan, paikallisliitolta tai olemalla suoraan yhteydessä Suomen Keilailuliittoon.

Lisätietoja lisensseistä tältä sivulta.

Keilailu harrastuksena

Keilailukurssit

Keilahallit ja jäsenliitot

Nuorisotoiminta

Naistoiminta

Seniori- ja veteraanitoiminta

Soveltava keilailu

Erityisryhmät

Lisenssit