Aluevalmennus

Lue lisää: Aluevalmennus-artikkeli

Aluevalmennustoiminta on käynnistymässä uudistettuna kaudella 2022-2023. Toiminnan pariin toivotaan ennen kaikkea innokkaita junioreita ja nuoria, joilla ei välttämättä ole vielä edes kilpailukokemusta. Valmennus tapahtuu koko Suomen laajuisesti, yhteensä kahdeksalla eri alueella.

Suomen Keilailuliiton toimesta Aluevalmennus-hankkeen vetämisestä vastaavat koulutuskoordinaattori Heli Turja (heli.turja[at]keilailu.fi) sekä Nuoriso- ja koulutusvaliokunnan jäsen Simo Uosukainen (simo.uosukainen[at]gmail.com).

Lisätietoa toiminnasta sekä aluevalmentajista julkaistaan kesän ja syksyn 2022 aikana.

Nuorisokeilailu

Nuorisokeilailu perustuu ajatukseen, että laadukkaan, yksilön huomioivan toiminnan kautta on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti lapsen ja nuoren kasvuun ja kehitykseen. Junioreiden ja nuorten keilailu onkin yksi Suomen Keilailuliiton tärkeimmistä prioriteeteista.

Nuorten keilailuleirit, ohjatut junioritunnit ja junioreille suunnatut omat keilailukilpailut ovat näkyvä osa SKL:n nuoristotoiminnan kehittämistä.

Isona osana nuorten keilailua on myös nuorten ja junioreiden maajoukkueet sekä alle 15-vuotiaille suunniteltu Tulevaisuudenryhmä, joka on nuorille keilaajille ensisteppi maajoukkuetoiminnassa.

Junioriohjelman mukaisen harjoittelun kulmakiviä:

Hauskuus: Juniorilla on oltava hauskaa harjoituksissa! Lähtökohtaisesti kukaan ei tee tai harjoittele mitään, ellei se ole hauskaa. Monipuoliset ja vaihtelevat harjoitukset ovat junioreiden mielestä hauskoja. Yksi hyvä mittari yksittäisen harjoituksen onnistumiselle on, että miten paljon näet iloisia ilmeitä harjoituksissa.

Monipuolisuus: Monipuolisuus tarkoittaa perusliikuntataitojen opettelemista ja harjoittelemista ennen lajitaitoja tai lajiharjoitusten rinnalla. Lisäksi se tarkoittaa monilajisuuteen kannustamista, ohjaamista ja monilajisuuden harjoittelemista. Tällöin juniori saa paremmat lähtökohdat myös lajitaitojen omaksumiselle.

Tehokkuus: Tehokkuus tarkoittaa tehokkaasti toteutettuja ja järjestelmällisesti suunniteltuja harjoituksia. Lisäksi urheilusta puhuttaessa myös intensiivisiä harjoituksia, joissa harjoitellaan koko kehoa ja tehdään laadukkaita lajiharjoitteita.

Ympärivuotisuus: Ympärivuotisuus tarkoittaa monipuolisen harjoittelun toteuttamista myös kesäisin.

Keilahalleilla pyörii ohjattuja junioritunteja. Lähde rohkeasti mukaan kokeilemaan ja voi olla, että saat keilailusta elinaikaisen harrastuksen! Ohjatuista junioritunneista voit kysellä lähimmältä keilahalliltasi.