Keilailussa kilpailemisen aloittaminen on helppoa, sillä kilpailuita järjestetään kaiken tasoisille ja ikäisille harrastajille ja kilpakeilaajille. On henkilökohtaista ja joukkueille suunnattuja, jokainen voi osallistua mieleiseensä.  Kilpailut pelataan pääasiassa tasoituskilpailuina, jossa tasoitus lasketaan keilaajan keskiarvon perusteella, poikkeuksena voivat olla rekisteröimättömien kisaajien saama maksimitasoitus kilpailuun.

Jos kokemusta kilpailuista ei vielä ole, helpointa on olla yhteydessä lähimpään keilahalliin, jotka järjestävät omia kilpailuitaan. Keihallien työntekijät auttavat mielellään ja ohjaavat harrastajaa oikeaan suuntaan.

Kun keilaaja haluaa syventää harrastusta, mukaan tulevat kaikki kansalliset kilpailut, joissa tasoa pääsee mittamaan huippukeilaajia vastaan.

Keilailun vahvuus lajina on, että aloittelevakin keilaaja pääsee kansallisissa kilpailuissa kilpailemaan kovatasoisten keilaajien kanssa. Mukaan kannattaa lähteä rohkeasti, sillä kaikki kilpailuihin osallistuvat otetaan keilaajien ja kilpailujärjestäjien osalta lämpimästi vastaan.