KILPAILUTOIMINTA

KILPAILUTOIMINTA

Suomessa keilailun kilpailutoiminta on erittäin aktiivista, ja suomalaisten keilaajien vahvuus onkin tunnetusti se, että he kilpailevat paljon. Ympäri maata keilahalleilla kilpailuita järjestetään viikottain. Kilpailuihin voi osallistua joko ensilisenssillä tai täyslisenssi rekisteröinnillä. Molemmissa tapauksissa etuna on lisenssivakuutus.

Matalankynnyksen kilpailuita ovat esimerkiksi keilahallien omat viikottain järjestettävät kilpailut. Kaikki kilpailulisenssin lunastaneet voivat osallistua myös SM-kilpailuihin, joita on vuosittain viisi eritasoista, miesten, naisten, juniorien ja nuorten sekä senioreiden ja veteraanien SM-kilpailut.

Sarjapelit ovat olennainen osa keilailun kilpailutoimintaa. Valtakunnansarjoissa pelaa viitisen sataa joukkuetta eri tasoilla. Sarjoja on miehille, naisille, senioreille (yli 50 v.) ja veteraaneille (yli 60 v.). Lisäksi useimmilla jäsenliitoilla on omaa sarjatoimintaa.

Kokeneimmille keilaajille Suomessa järjestetään runsaasti erilaisia kilpailuita, jotka kokoavat yhteen Suomen parhaita keilaajia. Useissa näissä kilpailuissa mukaan pääsevät osallistumaan myös vähemmän kilpailleet keilaajat, jotka pääsevät näin ollen hyvin mittaamaan tasoaan ja kehittymään kovia vastustajia vastaan pelattaessa.

Miten aloittaa kilpaileminen?

Kilpailut ja tulokset

Valtakunnansarjat

Jäsenliittojen kilpailut

Säännöt ja ohjeet

Maajoukkuetoiminta

Finnish Masters

Antidoping

Keskiarvot ja tilastot

Online scoring