17. Teemu Raatikainen

Teemu Raatikainen keilasi vuonna 1991 suomalaisittain ikimuistoisessa MM-kilpailuiden Masters-finaalissa Mika Koivuniemeä vastaan ja saavutti henkilökohtaisen MM-hopean.

Aloitti keilaamaan 15-vuotiaana vuonna 1975. Samaan kaveriporukkaan kuuluivat pääasiassa Töölön yhteiskoulussa opiskelleet nuoret Arto Salminen, Simo Vähäkorpela, Asko Salminen veli Timo Raatikainen sekä Jari Kylmänen. Kouluhommia enemmän nuoria kiinnosti keilaaminen Ruusulan keilahallissa.

Teemu Raatikaisen ensimmäinen seura oli helsinkiläinen HakPa. Maajoukkueura alkoi 1986 Eurooppa Cupista, josta tuli myös voitto. Tätä ennen Raatikainen edusti Suomea myös juniorimaajoukkueessa.

Miesten MM-kilpailuissa hän edusti Suomea kolmesti: Helsingissä 1987, Singaporessa 1991 sekä Renossa, USA:ssa 1995. Helsingin kotikisoissa palkintokaappi täydentyi MM-trio- ja joukkuehopeamitaleilla.

Lisäksi Raatikaisella on EM-joukkuekulta vuodelta 1993 Malmön kisoista. Ballmaster Openin paras sijoitus on 2. vuonna 2002.

Koulutukselta liikuntapaikkamestari ja on toiminut Helsingin kaupungin palveluksessa 42 vuotta toimien muun muassa esimiehen tehtävissä sekä laitospäällikkönä.

Raatikainen sai SKL:n timanttisen pelaajaneulan ensimmäisenä miehenä numerolla 4 vuonna 1994.