Suomen Keilailuliiton puheenjohtaja Olli Hossi julkaisee tällä sivulla omaa blogiaan, jossa hän kirjoittaa ajankohtaisista keilailuun liittyvistä asioista.

Keilaaja-lehden puheenjohtajan palsta säilyy entisellään, mutta tämän lisäksi Hossi haluaa  pitää SKL:n jäsenistön ajan tasalla ja tuoda omat mietteensä läpinäkyvästi esille.

Lisäksi puheenjohtajan blogikirjoitukset julkaistaan SKL:n Facebook-ryhmässä, jotta jäsenistö pääsee osallistumaan ottamalla blogikirjoitusten aiheisiin kantaa. Tarkoituksena on lisätä keskustelua keilaajia koskevissa asioissa.

Tuoreimman kirjoituksen voit lukea kokonaisuudessaan tältä sivulta, minkä lisäksi aikaisemmat blogikirjoitukset löytyvät uusimman kirjoituksen alapuolelta arkistoituna.

Koronarajoitusten päättyminen ja Ukraina 3.3.2022

Hei kaikki keilaajaystävät,

Talvi on edennyt ja meillä kaikilla pitäisi olla iloinen kevään odotuksen aika, sillä käytännössä kaikki viralliset koronarajoitukset ovat päättyneet. Myös keilailussa sarjat voivat lopulta jatkua normaalisti alkaen veteraanien ja seniorien valtakunnan sarjoilla jo tällä viikolla ja tästä eteenpäin voimme viedä loppukauden läpi niin, että kaikki sarjat on pelattu loppuun toukokuussa. Myös jo menossa olevat seniorien SM-kilpailut Riihimäellä ovat ensimmäiset SM-kilpailut sitten vuoden 2019, jotka voidaan vetää normaalisti läpi.  Kilpailu- ja sarjavaliokunta miettii samaan aikaan vastuullaan olevien yleisten ja seniorien vk-sarjojen pelimuotoja ja niistä on laitettu kaikille ko. sarjoihin osallistuville seuroille kysely. Myös yksityishenkilönä voit vastata kyselyyn tämän linkin kautta: Kyselylomake.

Veteraanivaliokunta vastaa taas isoimman ryhmämme, eli veteraanisarjojen kehittämisestä. Valiokunnan puheenjohtaja Pekka Vuorio kertoi minulle, että muutama vuosi sitten kysyttiin veteraanisarjojen kehitysideoista ja nykyiseen pelitapaan oltiin silloin tyytyväisiä. Myös aktiivisuus on veteraaneissa jatkunut eli kentältä ei ole ollut tullut nyt tarvetta jatkokyselyyn. Kaiken kaikkiaan Suomen keilailussa on siis kahden vuoden tauon jälkeen palattu lähes normaaliin ja toimintaa voidaan taas kehittää.

Tunnelma pitäisi siis olla iloinen, mutta tätä varjostaa isosti synkkä sotatilanne Ukrainassa. Suomen Keilailuliitto on ollut omalta osaltaan myös aktiivinen asiassa. Ensinnäkin olemme maanantaina Sami Järvilän allekirjoittaneet Uimaliiton aloitteen oheisen 30 lajiliiton yhteisen kannanoton Venäjän ja Valko-Venäjän sotatoimiin Ukrainaa vastaan. Kannanotossa vaadimme urheilun kansainvälisiä järjestöjä tarttumaan välittömiin toimiin Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemiseksi pois kaikesta kansainvälisestä urheilutoiminnasta, kunnes rauhanomainen ratkaisu on saavutettu ja kaikilla osapuolilla on yhtenäinen mahdollisuus osallistua tuleviin urheilutapahtumiin. Vastaava linjaus tuli myös Suomen Olympiakomitealta (kts.olympiakomitean linjaus.)

Olinkin asianmukaisesti jo tiistaina yhteydessä asiasta Euroopan Keilailuliiton johtoon, kuten muutamat muutkin Euroopan maat. Saimmekin eilen Euroopan liiton presidentiltä Addie Opheldersilta viestin, jossa annetaan täysi tuki Ukrainalle ja vahvistetaan, että urheilijat ja urheilutoimitsijat Venäjältä ja Valko-Venäjältä tulee sulkea kaikesta kansainvälisestä kilpailutoiminnasta keilailussa. Kiitin oikeasta ja nopeasta päätöksestä ja kerroin, että ilmoitamme ensi tilassa päätöksestä Talin EM-kisoihin ilmoittautuneelle Venäjän joukkueelle. Valko-Venäjähän ei ole kisoihin edes ilmoittautunut.

Olin itse viimeisellä kilpailumatkallani ennen koronaa syksyllä 2019 noin kymmenen muun suomalaisen kanssa keilaamassa juuri Kiovassa Seniorien Euroopan Tourin -kilpailua.  Kilpailujärjestelyt ja matka oli hieno ja on uskomatonta, että noilla samoilla kaduilla nyt soditaan. Meillä oli tuolloin mahdollisuus Raatikaisen Teemun kanssa vierailla myös nyt venäläisten valtaamalla Tshernobylin ydinreakorialueella ja silloinen maailmantilanne palasi taas mieleeni. Myös Ukrainan joukkue on ilmoittautunut Talin EM-kisoihin kesäkuussa, mutta keilaajilla on varmasti nyt isommat asiat mielessä kuin keilaus.  Omasta puolestani toivon voimia kaikille ukrainalaisille kestää sodassa ja uskoa, että tilanne nopeasti rauhoittuisi ja ukrainalaiset ystävämme voisivat alkaa taas elämään normaalia elämää ja jopa keilaamaan.

Terveisin,

Olli Hossi

puheenjohtaja

Vanhemmat blogikirjoitukset:

Keilailu aukesi maailmalla (21.12.2021)

Keilailu ja talous -tutut ja uudet haasteet (1.10.2021)

Puheenjohtajan blogi Mahdollisuuksien keilasyksy 2021 (9.6.2021))
Koronakeilailun toinen ja viimeinen kevät (6.4.2021)
Keilailu ja pandemian jälkeinen maailma (19.2.2021)
Kaikki keilaa strategian avaimet  (30.12.2020)
Koronavuosi ja kaikki keilaa startegia (30.11.2020)
Keilailusyksy, mutta rajoituksin  (25.8.2020)
Keilailu alkaa taas – lähdetäänpä mukaan (27.5.2020)
Keilahallit ja keilailuliitto yhteistyöhön keilailuharrastuksen markkinoinnissa (13.5.2020)
Koronakevättä eletään (18.4.2020)
Ajankohtaista asiaa koronaan liittyen (18.3.2020)
Keilailu on mainio tapa pidentää urheilu-uraa (4.3.2020)
Keilailu aidosti rakas harrastus (30.1.2020)