Suomen Keilailuliiton puheenjohtaja Olli Hossi julkaisee tällä sivulla omaa blogiaan, jossa hän kirjoittaa ajankohtaisista keilailuun liittyvistä asioista.

Keilaaja-lehden puheenjohtajan palsta säilyy entisellään, mutta tämän lisäksi Hossi haluaa  pitää SKL:n jäsenistön ajan tasalla ja tuoda omat mietteensä läpinäkyvästi esille.

Lisäksi puheenjohtajan blogikirjoitukset julkaistaan SKL:n Facebook-ryhmässä, jotta jäsenistö pääsee osallistumaan ottamalla blogikirjoitusten aiheisiin kantaa. Tarkoituksena on lisätä keskustelua keilaajia koskevissa asioissa.

Tuoreimman kirjoituksen voit lukea kokonaisuudessaan tältä sivulta, minkä lisäksi aikaisemmat blogikirjoitukset löytyvät uusimman kirjoituksen alapuolelta arkistoituna.

EM-kisat, IBF ja Kaikki Keilaa -strategiamme toteutuminen

HYVÄT KEILAAJAYSTÄVÄT,

Haluan aloittaa kirjoitukseni loistavasti sekä järjestelyiltään että urheilullisesti onnistuneilla Talin EM-kisoilla. Sami Järvilän ja Pekka Korven vetämänä kisat sujuivat mainiosti ja saimme paljon kehuja eri maiden jäseniltä erinomaisista järjestelyistä. Toisaalta päävalmentaja Jarmo Ahokkaan maajoukkue saavutti mahtavat 8 mitalia, joista loppuhuipentumana tuli Joonas Jähin Masters-kulta. Haluan kiittää myös Kimmo Lehtosta, joka päätti mahtavan maajoukkueuransa viidellä vuosikymmenellä vielä kahteen EM-mitaliin. Olikin ilo myöntää Kimmolle sekä Lasse Lintilälle ja Petteri Saloselle Suomen Keilailun Hall of Fame -jäsenyys. Kimmolla jo pelkkä ura lajin eteenpäinviemisessä vaikkapa BM-turnauksen kautta on Hall of Fame -tasoa.

Olette varmaan monet kuulleet Maailman Keilailuliiton eli IBF:n ongelmista. Olen hyvin iloinen siitä, että IBF:n presidentti vaihtui maailmanliiton kokouksessa toukokuussa, sillä sheikki Talal ei edistänyt lajia millään rintamalla vaan päinvastoin sekä maailmanliiton talous että maine ovat molemmat kärsineet isosti. Nyt odotan uuden presidentin Costa Rican Martin Faban vetämänä IBF:n toiminnan nostamista ensin edes normaalille tasolle eli pidetään normaalit kokoukset, tehdään tuloslaskelmat ja tilinpäätökset, päätetään MM-kisapaikat ja niiden säännöt asianmukaisesti ja tiedotetaan maiden lajiliittoa oikeasti, missä mennään. Vaikka viime aikoina näistä ei ole oikein mikään toteutunut, se ei onneksi suoraan vaikuta Suomen sisäiseen keilailuun, mutta jatkuessaan tilanne on koko maailman keilailulle kestämätön.

Syksyllä 2020 loimme Keilailuliiton hallituksella edelleen voimassa olevan Kaikki Keilaa -strategian. Strategiassa on kuusi pääosaa, joiden kaikkien yli menevänä tavoitteena on hankkia uusia jäseniä ja sitä kautta pysäyttää jo yli 30 vuotta jatkunut jäsenkato, joka viime vuosina jopa ennen koronaa vain kiihtyi. Strategiaa on viety systemaattisesti eteenpäin sekä sovituilla strategisilla projekteilla, joita on ollut 25, että strategisella mittaristolla, joka kertoo, olemmeko oikealla tiellä.

Strategiset osa-alueet ja niiden päämittarien toteumat 1.6.2022:

STRATEGIA 1: UUSI HARRASTUS MONELLE UUDEN KEILAAJAN ETUKORTILLA

  • Toteuma: 8378 jäsentä (vuosimuutos -4.5%), joista 678 uusia (osuus 8.1%). Etukortteja 253

STRATEGIA 2: PIDETÄÄN KEILAILU YLLÄ KOKO ELINKAAREN AJAN LAPSESTA VETERAANEIHIN

  • Toteuma: 5004 veteraania (-3,1%), joista 240 uusia (4,8%)

STRATEGIA 3: JUNIORIEN JA NUORTEN KEILAILUN NOSTAMINEN

  • Toteuma: 615 nuorisojäsentä (+0.5%!), joista 181 uusia (29,4%)

STRATEGIA 4: NAISTEN KEILAILUN NOSTAMINEN KAIKILLA TASOILLA

  • Toteuma: 1543 naisjäsentä (-2.2%), joista 181 uusia (12,2%!)

STRATEGIA 5: PIDETÄÄN SUOMALAINEN KEILAILU EDELLEEN KANSAINVÄLISELLÄ HUIPULLA

  • Toteuma: Arvokisamitaleita ed. MM- ja EM-kisoista (juniorit, nuoret, yleinen): 34 mitalia (+10!)

STRATEGIA 6: KEILAILUN NÄKYVYYDEN MODERNISOINTI DIGIAIKAAN

  • Toteuma: SKL:n Facebook-seuraajien päivittäinen määrä: 1369 henkilöä (+49%!)

Pandemian takia oikeastaan vasta tämä kuluva kausi on antanut mahdollisuuksia aidosti toteuttaa jäsenhankintaa ja keilailumarkkinointia laajemmin. Kuten edeltä näette tulokset alkavat kuitenkin jo näkyä.

Kun kaudella 2020-21 saimme 350 uutta jäsentä, kaudella 2021-22 olemme saaneet jo 678 uutta jäsentä, mikä ylittää reilusti liittohallituksemme asettaman tavoitteen 600 uutta jäsentä. Kiitänkin hallitusta, valiokuntia että liiton toimistoa asioiden viemisestä eteenpäin kaikilla rintamilla. Tämä ei kuitenkaan vielä ikävä kyllä läheskään riitä kattamaan ikääntyneen jäsenistömme lopettajien määrää, joita kuluneena koronavuonna oli noin 1080 lopettanutta. Tulemmekin taas syksyllä päivittämään strategiamme ajan tasalle ja tavoitteemme on, että nykyisen strategia kauden loppuun mennessä eli 2024-25 mennessä uusien jäsenten määrä alkaa taas ylittää lopettaneiden, mikä edellisen kerran tapahtui 80-luvulla. Kun muistamme, että kilpailemme tässä yhä useamman vapaa-aikaa vievän harrastuksen kanssa, on tavoite erittäin haastava mutta samalla motivoiva.

Oikein hyvää kesää kaikille keilaajille!

Terveisin,

OLLI HOSSI

Puheenjohtaja

Suomen Keilailuliitto

Vanhemmat blogikirjoitukset:

Koronarajoitusten päättyminen ja Ukraina (3.3.2022)

Keilailu aukesi maailmalla (21.12.2021)

Keilailu ja talous -tutut ja uudet haasteet (1.10.2021)

Puheenjohtajan blogi Mahdollisuuksien keilasyksy 2021 (9.6.2021))
Koronakeilailun toinen ja viimeinen kevät (6.4.2021)
Keilailu ja pandemian jälkeinen maailma (19.2.2021)
Kaikki keilaa strategian avaimet  (30.12.2020)
Koronavuosi ja kaikki keilaa startegia (30.11.2020)
Keilailusyksy, mutta rajoituksin  (25.8.2020)
Keilailu alkaa taas – lähdetäänpä mukaan (27.5.2020)
Keilahallit ja keilailuliitto yhteistyöhön keilailuharrastuksen markkinoinnissa (13.5.2020)
Koronakevättä eletään (18.4.2020)
Ajankohtaista asiaa koronaan liittyen (18.3.2020)
Keilailu on mainio tapa pidentää urheilu-uraa (4.3.2020)
Keilailu aidosti rakas harrastus (30.1.2020)