St.Michel Bowlersin Marko Koponen on ollut oivassa iskussa alkaneen kauden keilaradoilla. Alkuviikolla hän nappasi kakkostilan Keilakukon kesäkisassa ja loppuviikolla Koponen kaatoi voittoon Mikkelin keilahallin kesäkilpailussa.

Loppukilpailuun selviytyneet 20 keilaajaa pelasi ensin 5 sarjaa ja sen jälkeen 6 parasta otteli voittobonuksista yhden sarjan toisiaan vastaan.

St.Michel Bowlersin Pekka Horttanainen oli alkuosion tehokkain tuloksellaan 1061. Seurakaverit Marko Koponen (1054), Jaakko Oinonen (1051) ja Kirsi Piipari (1036) sekä Varkauden Jaakko Aaltosalmi (997) ja Savonian Juha Kaksonen (996) selvisivät myös tämän VPH-Kuljetus -kilpailun finaaliin. St.Michel Bowlersin Riitta Niemi (983) oli ensimmäinen jatkosta pudonnut.

Sarjan bonusotteluissa Marko Koponen keilasi tarkasti ja nappasi viidestä pelistä neljä voittoa. Koponen nousi lopulta kolmanneksi sijoittuneen Pekka Horttanaisen ohi voittoon pistein 2233. Toiseksi sijoittui pistein 2190 Kirsti Piipari, joka pystyi myös neljään voittoon. Pekka Horttanaiselle kirjattiin pisteitä 2113. Seuraaville sijoille pelasivat Jaakko Oinonen (2071), Juha Kaksonen (2066) ja Jukka Aaltosalmi (1977).

Marko Koponen arvelee, että hänen alkukauden hyvä keilakuntonsa johtuu siitä, ettei hän pitänyt kesällä keilaamisessa juurikaan taukoa.

– Moni piti mutta minä kävin pelaamassa. Kilpailussa oli aika vaikea rataolosuhde ja se näkyi tulostasossa. Mukavaa oli, että loppukilpailussa oli paljon Mikkelin keilaajia ja se, että kilpailu pysyi loppuun saakka jännittävänä. Itsellänikin oli vaikeita hetkiä mutta onneksi sain tarvittavat kaadot voittoon.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Jere Pursiniemi