Tiina Viljakka on Suomen Keilailuliiton uusi kilpailukoordinaattori. Viljakka aloitti työnsä viime viikolla 23. toukokuuta. Kuten aikaisemmin uutisoimme, SKL haki kilpailukoordinaattoria sen jälkeen, kun pitkäaikainen kilpailu- ja hallintokoordinaattori Olli Pakonen päätti siirtyä uusien haasteiden pariin. Pakosen viimeinen työpäivä liiton toimistolla on 29. kesäkuuta. 

SKL:n iloksi kilpailukoordinaattori löytyi keilailun parista, kun vuosikymmenet lajin parissa toiminut tamperelainen Tiina Viljakka päätti hakea tehtävään. Viljakalla on omaa keilailutaustaa noin 30 vuoden ajalta. SKL:n kilpailu- ja sarjavaliokunnassa hän on ollut mukana lähes 20 vuoden ajan. Lisäksi hän on ollut pitkään mukana hoitamassa Tampereen ja Suomen firmakeilailua, minkä lisäksi hän on ollut vuoden verran mukana SKL:n naisvaliokunnassa. Viljakalla on kokemusta myös turnausjohtajan roolista keilailukilpailuissa.

Viljakka on myös työskennellyt Kaupin keilahallissa. Aikaisemmalta työuraltaan hänellä on myös pitkä kokemus asiakaspalvelutehtävistä, laskutuksesta, toimistotehtävistä sekä muun muassa myyntisihteerin työstä.

– Vuosien ajan olen oikeastaan ollut kiinnostunut työskentelemään Suomen Keilailuliitossa ja nyt siihen oli omallakin kohdallani ensimmäistä kertaa mahdollisuus. Kun kilpailukoordinaattorin paikka auki, aika nopeasti syntyi päätös hakea paikkaa. Näin tämän hyvänä mahdollisuutena, Viljakka kertoo.

Viljakka on aloittanut työskentelyn Suomen Keilailuliitossa innolla.

– Alkumetreillä vasta ollaan ja paljon uutta asiaakin on tulossa. Omaan työhöni kuuluu isoimpana osana kilpailutoimintaan liittyvät tehtävät, kuten Ollillakin oli omassa työssään. Vaikka keilailun parissa olen pitkään ollut mukana, tämän työn myötä tulen saamaan lajista vielä enemmän irti ja varmasti keilailua tulee katsottua jatkossa eri kantilta. Olen kaikki vuodet tykännyt todella paljon olla tekemisissä keilaajien kanssa ja nyt pääsen olemaan vielä tiiviimmin heidän kanssaan, Viljakka kertoo.

Teksti: Henri Havusela

Kuva: Tiina Viljakan arkisto