Aleksi Märkälä voitti ylivoimaiseen tapaan Mikkelin keilahallilla pelatun Syyskilpailun. Märkälä kaatoi loppukilpailun viiteen sarjaan kauniit lukemat 1147 eli keskimäärin lähes 230 pistettä sarjaan.

Syyskilpailun loppukilpailu keilattiin suoraan viiden sarjan pelinä. Varkauden Ysisataa edustava mikkeliläinen Aleksi Märkälä oli kahden sarjan jälkeen vain pisteen edellä St.Michel Bowlersin Teemu Oinosta, mutta Märkälä ratkaisi kilpailun edukseen hurjalla kolmannella sarjallaan. Sen alkuun hän keilasi 10 kaatoa ja kirjasi komeat sarjalukemat 289, tietenkin hyvästä 11.heitosta jäi kymppi jököttämään radan päähän. Märkälän voitto irtosi sarjoin 226, 203, 289, 205 ja 223.

Lahden Bayn Seppo Korhonen nousi kisan neljännessä sarjassa Teemu Oinosen ohi ja piti asemansa vielä viimeisessäkin sarjassa. Korhosen tulos oli 1066 ja Oinosen 1062.

Teemun nuorempi veli Tommi Oinonen on keilannut viime aikoina vähemmän mutta hän löysi hyvän kaatojyvän kisan kolmeen viimeiseen sarjaan ja nousi pistein 1051 neljänneksi.

Parituloksiin ylsivät myös seuraavat sijat miehittäneet Savonian Juha Kaksonen (1022), St.Michel Bowlersin Marko Koponen (1021), LNMKY:n Veli-Matti Huovinen (1014) ja St.Michel Bowlersin Hannu Pesonen (1009).

Seuraaville sijoille pelasi kaksi SM-mitalistia – takavuosien Suomen mestari Ysisadan Kari Hurri (990) ja viime viikonloppuna hienosti B-tason SM-pronssia voittanut mikkeliläinen Järvenpään BDT-seuraa edustava Timo Takoja (978).

Lokakuun alussa SM-keilailujen loppukilpailussakin pelannut Aleksi Märkälä oli tyytyväinen kisasuoritukseensa Syyskilpailussa.

– Onnistuin keskittymään hyvin omaan tekemiseeni, se oli lyhyessä 5 sarjan (AM) loppukilpailussa tärkeää, siinä on oltava koko ajan tarkkana. Lisäksi pallo- ja pelipaikkavalintani toimivat hyvin suunnittelemallani tavalla. Loppukilpailun pelitapa oli ainakin tasapuolinen, sillä kaikki pelasivat 10-rataisen hallin läpi.

Teksti: MARKKU LAHIKAINEN

Kuva: RIITTA NIEMI