USA:n koronarajoitukset ovat lieventyneet niin paljon, että PBA:n kilpailuihin lasketaan yleisöä seuraamaan kisoja, jopa lähietäisyydeltä.

Amerikkalaiset tykkäävät kaikenlaisesta hulabaloosta ja sellaista saatiin nähdä viikko sitten, kun keilattiin naisten ja miesten versiot kukkulan kuningas kisoista. Uutta ja ihmeellistä, ainakin vähään aikaan, oli paitsi ensimmäinen naisten tuollainen kilpailu, myös se, että yleisöä laskettiin aivan ratojen viereen kannustamaan, ja häiritsemään, keilaajia. Suurta merkitystä tuollaisella karnevaalimeiningillä ei ollut, sillä kisat olivat enemmän tai vähemmän viihdettä ilman suurtakaan urheilullista merkitystä. Naisten ”Keisarinnaksi” kruunattiin Stefanie Johnson (os. Nation) ja miesten kunkuksi Jason Sterner. Molemmat tienasivat eri kriteereillä toistakymmentä tuhatta taalaa.

Vakavampaan kilpailuun päästään PBA:n puolella juhannusviikonloppuna, kun keilataan talvikauden päättävä PBA Tour Finals. Tuo kilpailu keilataan Michiganin Detroitin lähellä Allen Parkissa Thunderbowl Arenassa, joka on yksi Amerikan komeimpia keilailuareenoita. Tätä kilpailua on keilattu neljä kertaa aiemmin ja menestyksekkäin keilaaja on EJ Tackett, joka on voittanut kahdesti ja ollut kertaalleen toinen. Hallitseva mestari on Kyle Troup. Kisaan pääsee kahdeksan keilaajaa 2020- ja 2021-kausien pisteiden perusteella. Mukana ovat Troup, Anthony Simonsen, Kris Prather, Tackett, Bill O’Neill, Jesper Svensson, François Lavoie ja Chris Via. Alkupelit keilataan lauantain-iltayöstä ja ratkaisut nähdään sunnuntain-maanantain välisenä yönä.

Rahaa on jaossa 75 000 dollaria, josta voittaja kahmaisee 30 000.

 

Pekka Korpi

PBA:n sivuille