Henkilökohtainen viesti Instagramissa käynnisti suunnitelmat kohti sitä, että pitkän uran maailmalla luonut Apocalyptica saapui BowlCircus Flamingoon soittamaan livekeikan keskelle keilaratoja. Katso livekonsertin tallenne kokonaisuudessaan tämän artikkelin lopusta.

Tapahtumassa löi kättä yhteen kaksi alaa, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista rajoituksista. BowlCircus Flamingon omistaja Kimmo Lehtonen perheineen sekä Apocalyptican jäsenet halusivat tarjota ihmisille hyvää vaikeiden aikojen keskellä.

– Olen paljon miettinyt, mihin kaikkeen keilahallia voisi hyödyntää ja tällaisesta keikasta on ollut ajatusta jo pidempään. Rajoitusten keskellä pohdin, että nyt olisi hyvin aika toteuttaa tällainen show, mutta seuraavaksi piti miettiä, kenen kanssa tämä toteutettaisiin. Tammikuussa taisi olla Ylellä Eicca Toppisen pidempi ja hyvin tehty haastattelu. Siinä Eicca kertoi omaa tarinaansa ja puhui kulttuurialan haasteista. Saman tien tajusin, että heidän kanssaan olisi hieno toteuttaa tämä suunnitelma, Kimmo Lehtonen summaa tapahtumien kulkua.

Lehtosen tytär Jenni opasti isäänsä, kuinka saada vuonna 2021 suora yhteys suositun metalliyhteen perustajajäseneen.  Lehtonen lähettikin Instagramin kautta henkilökohtaisen kattavan viestin, jossa hän kertoi suunnitelmistaan ja itsestään. Lisäksi hän lähetti Toppiselle kuvan, jossa BowlCircus Flamingon takaseinällä loisti isolla Apocalyptican logo.

– Meni jonkin aikaa ja Eicca vastasi, että laita sähköpostia. Lähetin sitten tarkemman suunnitelman, jossa oli ranskalaisin viivoin, että mitä kaikkea tähän livekeikkaan voisi sisältyä. Meni taas hetken aikaa, minkä jälkeen Eicalta tuli viesti ”kiinnostaa”.

Tästä alkoi ripeästi asioiden toteuttaminen, joka vaati Lehtoselta paljon suunnittelua, neuvottelua ja selvittelyä. Lehtosen mukaan myös bändiltä löytyi todella hyvä tahtotila, jonka ansiosta asiat lopulta etenivätkin sujuvasti.

– Bändin jäsenet ovat kaikki niin maanläheisiä ja mahtavia jätkiä. Kaikki meni lopulta todella hyvin ja kun bändin piti päästä harjoittelemaan keikkaa varten, he pääsivät tänne soittamaan jo parina päivänä ennen keikkaa, kun keilahalli nyt on ollut kiinni.

Ennen BowlCircus Flamingon keikkaa Apocalyptican edellinen live stream -konsertti lähetettiin Eicca Toppisen mukaan syksyllä, joten harjoittelu todellakin tuli tarpeeseen kovaan keikkatahtiin tottuneelle yhtyeelle.

– Syyskuussa oli edellinen livelähetys ja tämä on todella pitkä tauko bändille. Hienoa, että saatiin Kimmolta tällainen mahdollisuus. Meiltä on paljon kysytty, miksi emme enempää tee näitä livekeikkoja, mutta mielestäni siinä pitää olla aina jotain uutta, kun tällaista tehdään. Nyt ollaan keilaradoilla soittamassa ja lisäksi meillä on laulaja mukana, kun korona-ajan aikaisemmat lähetyksemme ovat olleet instrumentaalisia vetoja. Kimmo tosiaan pisti viestiä ja nopeasti tajusin, että tässä olisi kyllä itua. Nyt on saatu mahtavalla tavalla tänne kaikki valmiiksi, Eicca Toppinen kertoi muutama tunti ennen konsertin alkua.

Apocalyptica jäsenillä on myös oma siteensä keilailuun. Ammattimuusikot ovat ottaneet harrastuksesta itselleen tavan rentoutua yhdessä hektisillä maailmankiertueilla.

– Meillä on ollut perinteenä mennä keilaamaan rundien vapaapäivinä.  Se on ollut meille sellaista hauskaa iltaohjelmaa, kun tosi usein ollaan vieraissa kaupungeissa, niin keilahallin löytäminen on yleensä helppoa., Toppinen sanoo.

Katso videosta alapuolelta eilisen livekeikan tallenne kokonaisuudessaan. Seuraavassa Keilaaja-lehdessä julkaistaan Kimmo Lehtosen sekä Eicca Toppisen kattavammat haastattelut, joissa esimeriksi Toppinen kertoo tarkemmin Apocalyptican ja koko kulttuurialan haasteista koronan keskellä sekä siitä, millainen vaikutus koronalla on ollut kiireiseen elämään tottuneelle muusikolle. 

Katso konsertti jälkilähetyksenä Apocalyptican viralliselta YouTube-kanavalta tästä linkistä tai suoraan alapuolelta:

 

Teksti ja kuvat: Henri Havusela