Mainareiden Ari Jehkinen nappasi voiton Kuopion keilahallissa pelatussa Rojjaas Erikoinen-kilpailussa. Finaali oli varmasti katsojien mieleen, sillä se ratkesi vasta viimeisellä heitolla.

Loppukilpailussa keilattiin ensin 5 sarjaa amerikkalaisittain ja tämän osuuden viiden parhaan sijoitukset ratkaistiin yhden sarjan shoot out -peleillä.

Ari Jehkinen täräytti loppukilpailun ensimmäiseen sarjaansa 288 ja piti johtonsa koko pelin ajan kaatamalla neljä viimeistä sarjaansa hienosti yli 226 keskiarvolla.

Tuore Suomen mestari Juho Rissanen, Mainareiden miehiä hänkin, oli koko ajan näköetäisyydellä väijymässä piikkipaikkaa shoot out-finaaleihin. Jehkisen 1193 oli kuitenkin Rissasen kirjauttamaa tulosta 1185 hieman parempi. Kolmanneksi keilasi Veljmiesten Mika Venäläinen (1144) ja jatkoon selvisivät myös järjestävän seuran eli Rojjaasin Pekka Tiironkoski (1142) sekä Veljmiesten Mirka Törhönen (1129).

Shoot outin 1-osassa Pekka Tiironkoski selvitti helpohkosti tiensä lopulliseen finaaliin kaatamalla 233. Neljänneksi lopputuloksissa sijoittui 203 kaatanut Mika Venäläinen ja samat pisteet kerännyt Mirka Törhönen oli viides.

Finaalisarja oli tiukkaa taistelua. Ari Jehkinen aloitti kuuden jonolla, mutta kaksi reikää loppusarjasta avasi mahdollisuuksia myös Pekka Tiironkoskelle ja Juho Rissaselle.

Lopullinen ratkaisu käytiin Jehkisen ja Tiironkosken välillä viimeisessä ruudussa. Tiironkoski teki ensin kaadon, samoin Jehkinen, Kun Tiironkoski ei saanut tuplaa vaan teki paikon, Jehkiseltä vaadittiin voittoon kaato. Sen kokenut rataratsu tekikin ja viimeisellä ylimääräisellä vaaditut 8 keilaa tippuivat radan päätyyn. Molemmille kirjattiin 230 pistettä ja nollatasoituksin pelannut Ari Jehkinen julistettiin kisan voittajaksi. Kolmanneksi sijoittunut Juho Rissanen teki finaalisarjaansa 224.

Ari Jehkinen oli pelin jälkeen tyytyväinen mies.

– Voittaminen tuntuu aina mukavalta ja nykyisin nuo voitot ovatkin harvemmassa. Päivä oli hyvä, en tainnut tehdä ensimmäiseen 5 sarjaan yhtään tyhjää. Ja onnistuin tiukoissa viimeisissä ruuduissa ensin saamaan piikkipaikan finaaliin ja siinä sitten voiton.

Teksti: Markku Lahikainen
Kuva: Hannu Rissanen