Islannin Arnar Jonsson nappasi kauden toisen tittelinsä viimeisestä EBT-osakilpailusta. Tomas Käyhkö sijoittui seitsemänneksi ja Peppi Konsteri oli 41.

Aalborg Internationalin finaalissa ensimmäisessä vaiheessa mukana ollut Peppi Konsteri ei saanut peliään käyntiin. Hän keilasi sarjat 180, 182, 174 ja 147 ja keräsi yhteispisteitä 715 naisten tasoituksen kanssa. Jatkopeleihin vaadittiin pisteitä 792. Ensimmäisessä EBT-finaalissaan keilannut Konsteri oli kuitenkin positiivisin mielin pelien jälkeen:

-Siis ihan hyvillä fiiliksillä! Olosuhde oli tosi vaikea, varsinkin naisille, ja kovaa sai puurtaa ja jaksaa että sai tulosta, Konsteri kertoi.

-Finaali olikin taas erilainen, kun oli vain kaksi pelaajaa rataparilla ja keilattiin aamulla, ei ollut samanlainen kuin aiemmin ja siinä olikin vaikeeta. Mut kaiken kaikkiaan tosi hyvällä fiiliksellä, koska finaaliin ei helposti päästy, summasi Konsteri reissuaan.

Toisessa finaalivaiheessa tulostaso nousi verrattuna ensimmäiseen vaiheeseen. Jatkopeleihin pääsyyn vaadittiin tästä vaiheesta 856 neljään sarjaan. Parhainta tahtia keilasi Tanskan Jesper Agerbo, joka keilasi 964.

Kolmannessa vaiheessa Tomas Käyhkö tuli mukaan peleihin. Hän keilasi kuuteen sarjaan 1361 ja eteni jatkoon kolmantena, kun kahdeksan parasta pääsi viimeiseen vaiheeseen. Tässä kohtaa kärkipaikalla Islannin Arnar Jonsson lukemin 1407 ja toisena Ruotsin William Svensson 1374.

Viimeisessä vaiheessa Jonsson piti kiinni kärkipaikastaan ja keilasi kilpailun voittoon 47 pisteen erolla toiseksi tulleeseen William Svenssoniin. Jonsson on kovassa kunnossa, sillä hän oli kakkonen alkuviikosta keilatussa Kuwaitin World Bowling Tourin osakilpailussa, ja voittokin jäi siellä vain pisteen päähän. Jonsson voitti viime kaudella ensimmäisen tittelinsä Odensessa ja tänä vuonna hän voitti kaksi osakilpailua, Track Openin sekä Aalborg Internationalin. Tomas Käyhkön viimeinen finaalivaihe oli vaikea, mutta tasainen. Hän keilasi sarjat 191, 190, 194 ja 202 ja sijoittui lopulta seitsemänneksi.

Näin on vuoden 2019 Euroopan kiertue keilattu päätökseen. Arnar Jonsson varmisti voitollaan kokonaiskiertueen voiton pistein 670. Toiseksi sijoittui Ruotsin Adam Andersson. Suomalaisista Tomas Käyhkö oli kiertuepisteissä viides ja Niko Oksanen kahdeksas, joten molemmat lunastivat paikkansa ensi vuonna pelattavaan EBT-Mastersiin.

Naisten puolella kiertuevoiton vei Ruotsin Anna Andersson pistein 688 ja toiseksi sijoittui kaksi kertaa peräkkäin voiton napannut Jenny Wegner. Sanna Pasanen sijoittui yhdeksänneksi, joten hänen on myös mahdollista päästä EBT-Mastersiin, jos joku hänen edellä olevistaan ei kilpailuun osallistu.

Vuoden 2020 kiertue lähtee jälleen käyntiin jo tämän vuoden puolella Tukholmassa pelattavalla AIK International -turnauksella. Siellä finaalipelit pelataan tuttuun tapaan Loppiaisena.