Nevadan Renossa keilattava U.S. Open nitkahti taas pari pykälää eteenpäin, kun pelattiin neljäs kahdeksan sarjan blokki ja ensimmäinen osa 24-sarjan round robinista.

Neljännen kahdeksan sarjan blokin jälkeen johtopaikalla jatkoi edelleen Jakob Butturff, vaikka hänen päivänsä ei kaikkein parhaita ollutkaan. Butturff keilasi kahdeksaan sarjaan 1788 (223,5), eikä sillä mahtunut päivän listalla edes kymmenen joukkoon. Yhteistuloksellaan 7257 (226,8) hän silti johti joukkoa selvästi. Kakkoseksi noussut Australian Sam Cooley veteli blokin 117 pistettä paremmin, mutta yhteensä eroa Butturffiin oli lähes sata pistettä. Kolmantena jatkoi Anthony Neuer kolme pistettä Cooleyn perässä. Blokin parhaan kahdeksan sarjan tuloksen teki Jason Sterner. Hän nousi 1924:n (240,5) siivittämänä neljänneksi. Chris Via teki turnauksen toisen kolmesatasen seitsemänteen sarjaansa. Hän nousi listalla sijalle 16.

Neljän blokin jälkeen joukkoa kavennettiin 24:ään, josta jatkettiin round robinilla. Viimeinen jatkoon päässyt oli Brent Boho tuloksella 6904 (215,8). Ensimmäinen putoaja oli kahdesti viime vuosina U.S. Openin voittanut kanadalainen Francois Lavoie. Hän jäi Bohosta 22 pistettä ja sai viikon vaivan palkaksi 1425 dollaria. Ainoa vielä mukana ollut nainen, Danielle McEwan, hiipui lopussa joukon huonoimpaan blokkitulokseen 1545, putosi sitä myötä joukon hännille ja ulos turnauksesta 1005 dollarin palkintoshekin myötä.

Azcona hurjana round robinissa

Täydestä 24 miehen round robinista pelattiin ensimmäiset kahdeksan ottelua. Siinä Cristian Azcona oli hurjassa vireessä. Hän voitti kuusi kahdeksasta ottelustaan ja pelasi komeasti puhtaana 2002 (250,3). Tuolla menolla Azcona nousi kuudennelta sijalta kärkeen ohi turnausta siihen asti hallinneen Butturffin. Jakob voitti myös kuusi peliään, mutta puhtaalla hän hävisi Azconalle 181 pistettä lukemallaan 1821 (227,6). Tätä myötä Azcona otti haltuunsa ykkössijan yhteistuloksella 9262, Butturffin ollessa neljä pistettä jäljessä. Sterner on kolmantena viitisenkymmentä pistettä perässä. Neljäs on Michael Davidson. Viidentenä, viimeisenä porraspeleihin menevällä paikalla, on Bill O’Neill pistein 9191. Cooley ja Neuer voittivat viisi matsiaan ja putosivat hieman ollen sijoilla seitsemän ja kuusi reilut parisataa pistettä kärkeä jäljessä. Kisa on vielä kovasti kesken, sillä kuusi miestä on alle sadan pisteen päässä viidennestä paikasta ja jäljellä on vielä 16 sarjaa.

USBC:n U.S. Openin sivuille