Ballmaster Openin finaalipäivä alkoi Talin keilahallissa loppukilpailun toisella osiolla, jossa turnauksen 32 parasta pelaajaa keilasi kahdeksan sarjaa. Nyt 16 jatkoon edennyttä keilaajaa on selvillä ja seuraavaksi lähdetään pelaamaan Round Robinia kahdessa kahdeksan pelaajan lohkossa. Molemmista lohkoista kaksi parasta etenevät neljän parhaan finaalipeleihin.

Vuoden 2021 Ballmaster Open -voittaja Samu Valaranta oli loppukilpailun toisen osion jälkeen tulosten kärjessä. Valaranta keilasi kahdeksaan sarjaansa 1902 pistettä keskiarvolla 237,75. Toisena tuloksissa oli 1875 pisteellä Santtu Tahvanainen, joka keilasi myös 300 pisteen sarjan.

16. Dominic Barrett ENG 1695

Viimeisenä karsiutunut pelaaja oli 17. sijoittunut Ruotsin Markus Jansson, jonka lisäksi tässä kohden turnausta ulos karsiutui useita huippukeilaajia, loppukilpailun toisen osion kaikki tulokset:

Loppukilpailun toinen osio – tulokset

Samu Valaranta oli luonnollisesti tyytyväinen otteisiinsa päivän ensimmäisen kahdeksan sarjan aikana.

– Kaiken kaikkiaan  tosi hyvä osio itselleni, vaikka toki siellä oli hyvää onneakin matkassa. Odotin, että radoissa olisi ollut selkeä ero verrattuna alkukilpailuun, mutta eipä siellä suurta eroa ollutkaan. Omat pelit on kulkenut hyvin viime aikoina, joten luottavaisin mielin lähdin tähän päivään. Paljon tuossa toki muutkin tekivät tulosta ja katsotaan, mitä radanhoito tuo tullessaan. Round Robinissa omasta mielestäni peli ei paljoa muutu, vaikka siinä pelataankin pelaaja pelaaja vastaan -pelejä, Valaranta summasi.

Round Robinissa pelaajat jaetaan kahteen kahdeksan pelaajan lohkoon, joista molemmista seitsemän sarjan jälkeen kaksi parasta jatkavat semifinaaleihin. Edellisen osion pisteet seuraavat Round Robiniin.