Brunswick Ballmaster Openissa palattiin radoille maanantain välipäivän jälkeen. Aamupäivällä keilattiin veteraaneille suunnattu karsintaerä, minkä lisäksi iltaerässä nähtiin isoja tuloksia, kun Pasi Uotila keilasi itsensä tässä vaiheessa karsinnan toiseksi vain muutaman pisteen päähän Tomas Käyhköstä. Yli 1400 pistettä keilasivat myös Olli Pakonen, Saku Konttila sekä Santtu Juutilainen. 

Kokenut huippukeilaaja ja kolminkertainen Ballmaster Open -voittaja Pasi Uotila keilasi tiistaina väkevästi sekä nousujohteisesti. Neljän sarjan jälkeen hänellä oli kasassa jo 914 pistettä, mutta kahden viimeisen sarjan tulokset olivat hänelle illan parhaat 277 ja 279. Yhteistulos 1470 nosti Uotilan karsinnan toiseksi Tomas Käyhkön johtaessa 1474 pisteellä karsinnan kokonaistilannetta.

– Aika puskista tämä tuli. Toisaalta enhän ollut heittämässä aikaisemmin kuin siinä ensimmäisessä karsintaerässä ja silloin oli oikeasti kymppikeilan kanssa ongelmia, kun puolessa heitoista kymppi jäi. Tänään alkoi vähän samanhenkisesti, kun oikeanpuoleisilla radoilla jäi kymppejä. Kahdessa viimeisessä sarjassa ei sitten jäänytkään mitään. Oli vielä ihan pakasta vedetty pallo, jolla kuvittelin heittäväni erän alussa, Uotila kertoi Timo Palermaan haastattelussa.

Uotilan koko haastattelu: 

Radoilla nähtiin tiistai-iltana myös muita isoja tuloksia. Olli Pakonen aloitti oman urakkansa isolla sarjalla 289, eikä isoja lipsahduksia tullut. Myös Pakoselle kaikkiin sarjoihin yli 200 pisteen tuloksia ja kokonaissaldo kuuden sarjan urakasta 1427 ja tässä vaiheessa karsinnan kolmas sija.

Uotilan ja Pakosen takana vantaalainen ja keilaseura Patteria edustava Saku Konttila keilasi karsinnan neljännelle sijalle pistein 1409 pistettä ja niin ikään vantaalaiselle BC Strorya edustavalle Santtu Juutilaiselle myös upea karsinnan tulos 1401, jolla hän yltää Kimmo Lehtosen taakse sijalle kuusi.

Tiistain iltaerän kaikki tulokset 

Nuori Luukas Väänänen kärkinimi veteraanien erässä

Aikaisemmin päivällä puolestaan keilattiin veteraaneille suunnattu erä, jossa veteraanikeilaajista palkittiin ykkösenä  62-vuotias riihimäkeläiskeilaaja Lasse Karppi tuloksella 1209. Toiseksi vahvin veteraanierässä oli Jokioisilta kotoisin oleva Juha Seppälä 1192 ja kolmantena palkittiin imatralainen Heikki Hiltunen tuloksella 1183.

Veteraanierän palkitut oikealta: Lasse Karppi, Juha Seppälä ja Heikki Hiltunen.

Varttuneempien keilaajien lisäksi veteraanierässä keilasi muitakin kaiken ikäisiä keilaajia. Erän ykköstulos nähtiinkin vasta 16-vuotiaalta joensuulaiselta Luukas Väänäseltä, joka pelasi tuloksellisesti tasaisen hyvin ja kuuden sarjan tulos 1332. Väänäselle tämä oli ensimmäinen tulos tämän vuoden Ballmaster Openissa.

– Onhan tässä hyvä fiilis, kun eka peli täällä, joten tyytyväinen pitää olla. Pikkaisen jäi harmittamaan viimeinen sarja (203), kun siinä hieman tyssäsi ja tuli yksi missi neloskeilasta. Mutta ei se mitään, tässä on vielä aikaa keilata, sanoi Väänänen, joka tosiaan hieman korkeammalla tuloksella olisi varmistanut itselleen loppukilpailupaikan.

Väänäsen koko haastattelu YouTubessa

Väänäsen hyvä vire on ilonaihe siinäkin mielessä, kun nuorukainen valmistautuu myös junioreiden EM-kilpailuihin, jotka pelataan muutaman viikon päästä Hollanin Tilburgissa.

Veteraanierän kaikki tulokset  

Ballmaster Openin karsinnassa vietetään jälleen keskiviikkona huilipäivää. Torstaina ohjelmassa on kaksi karsintaerää klo 14.00 ja klo 18.00. Tuolloin radoilla nähdään myös ulkomailta saapuvia huippukeilaajia.

Kilpailujärjestäjältä saadut matemaattiset ennusteet loppukilpailua varten tässä vaiheessa:

Suoraan 38 parhaan joukkoon 1312 pistettä
Erät 1-8 1299 pistettä
Erät 9-11 1260 pistettä

Tilanne kuitenkin elää ja matemaattiset ennusteet voivat näyttää tässä vaiheessa alakanttiin.