PBA Lubbock Openin porraspeleissä nähtiin kovia tuloksia, mutta voittajan nimi ei yllättänyt. Jason Belmonte nousi jälleen porraspelien alimmalta askelmalta voittoon. Storm Cupin pelitavassa riitti kolme voittoa uran 29. tittelin saavuttamiseen.

EJ Tackett nousi jälleen kaikkien kilpailuvaiheiden jälkeen ykköspaikalle, mutta ei pystynyt tälläkään kertaa ottamaan voittoa. Tackettin edellisestä henkilökohtaisesta voitosta on kulunut jo kolme vuotta. Tackett keilasi loppuottelussa hienon sarjan 245, mutta se ei riittänyt Belmonten 253 vastaan. EJ aloitti loppuottelun neljän kaadon jonolla ja kun vastustaja Belmonte teki viidenteen ruutuun tyhjän, oli tie Tackettille auki. Viidenteen ruutuun heitto osui paksuksi ja pystyyn jääneet 6- ja 10-keilat laskivat Belmon mukaan peliin. Molemmat miehet tekivät kaatoja, kunnes Tackettin heitto ysiruutuun jätti 2-8-ryhmän. Sen hän paikkasi, mutta kymppiruudun imuysi jätti Belmolle oven auki voittoon. Ja sen mestari hyödynsi. Kaato ysiruutuun ja kaksi lisää kymppiin toivat tuloksen 253, johon EJ ei pystynyt vastaamaan, hän sai 245.

Belmonte voitti uransa 29. PBA-tittelin ja kaappasi tiukan otteen seitsemännestä Vuoden Keilaaja-tittelistä kauden kolmannella voitollaan.

Illan ensimmäisessä ottelussaan Belmonte kohtasi Ruotsin Jäämiehen Jesper Svenssonin. Uretaanilla kakkosmerkistä keilannut kahden käden tekniikkaa käyttävä vasuri Svensson teki alkupaikon jälkeen neljä kaatoa jonoon. Belmonte teki tuplan jälkeen missin ysikeilasta ja oli puolisarjassa 24 pistettä jäljessä. Missinsä jälkeen Belmo kaatoi kuusi kertaa peräkkäin ja kun Jeppe jätti kasiruudussa vajaasta osumasta 5-10 reiän, joka jäi paikkamatta, vei Belmonte sarjavoiton pistein 246-221.

Kakkossijalla oli elämänsä ensimmäistä voittoa jahtaava Sean Lavery-Spahr. Hän oli noussut porraspeleihin viimeisen karsintavaiheen kahden sarjan pelissä lyömällä sarjat 269 ja 300. Matsi oli urakalla jännä. Molempien miesten peli oli hakusessa. Lavery-Spahr teki puoliväliin kaksi tyhjää, Belmo peräti kolme, ollen 20 pistettä jäljessä. Belmonte osoitti suuruutensa tekemällä pallonvaihdon, jonka jälkeen hän paukutti viisi kaatoa peräkkäin ja vei niukan voiton 202-201.

Storm Cupin viimeinen osakilpailu keilataan viikonloppuna Colorado Springsissä, missä mukana ovat kaikki neljä suomalaista. Nuoret miehet, Tomas Käyhkö, Jarno Lahti ja Santtu Tahvanainen avaavat viikonloppunsa esikarsinnalla ensi tiistaina. Osku Palermaa ja esikarsinnan läpäisseet miehet aloittavat kilpailunsa keskiviikkona.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA

PBA:n sivuille