Brunswick Madrid Challengen on voittanut Englannin Ben Robinson. Nuori Robinson otti jo toisen tittelinsä EBT-kiertueella. Edellinen voitto tuli Saksan Langenista Bowl For Fun Openista toukokuun lopulla. Loppuottelussa Robinsonia vastassa oli Ranskan Gregory Rius. Vaikka ottelu oli tasainen ja jännittävä, Robinsonin voittolukema oli lopulta selvä, 267-237.

Niko Oksanen keilasi kilpailussa kolmanneksi ja kohtasi semifinaalissa Riusin. Oksanen aloitti pelin harmillisesti kahdella keilan missillä, ja kun Rius aloitti paikolla ja neljän kaadon jonolla, oli Oksasella aika paljon kirittävää. Rius teki missin seitsemänteen ruutuun, joten pieni mahdollisuus voittoon vielä oli, mutta Oksaselle jäi reikä kahdeksanteen. Rius eteni loppuotteluun 234-176.

-Hyvää taistelua oli päivä ja oikeita ratkaisuja. Fressin ekat sarjat aloitin reaktiivilla ja sitten aina vaihto Purpleen (Hammer Purple Urethane), kun kaikki muut pelasivat uretaanilla. Harmittaa, kun päivän ainoat helpot tyhjät tuli siihen semifinaaliin. Kokonaisuuteen voi olla tyytyväinen, kun uretaanipelaaminen ei oo ollut oma vahvuus, mutta nyt sitäkin on alkanut vähän oppimaan, Oksanen kommentoi finaalin kulkua.

-Tästä seuraava iso kisa on Hammer Challenge Talissa, niin muutama tehokas treeniviikko niin on valmis sinne, hän kertoi vielä jatkosuunnitelmista.

Kaikki kolme suomalaista keilasivat loppukilpailuun Madrid Challengessa. Kaikki paransivat roimasti ensimmäisiä karsintapelejään loppuviikosta. Juho Rissanen keilasi perjantaina klo 13 erässä tuloksen 1352. Essi Pakarinen ja Niko Oksanen parantelivat asemiaan lauantaina klo 13 erässä tuloksin 1399 ja 1343. Näillä tuloksilla Rissanen ja Oksanen aloittivat finaalin toisesta vaiheesta ja Pakarinen kolmannesta.

Finaalin ensimmäisessä osiossa keilattiin neljä sarjaa. Parhaimman tuloksen teki Ranskan Mike Bartaire 960. Muutoin tulostaso pysyi maltillisena ja jatkopaikkaan vaadittiin tulos 793. Toisessa vaiheessa tulostaso oli melko samanlainen kuin ensimmäisessä, mutta yli 900 pistettä ei kukaan neljään sarjaan heittänyt. Oksanen eteni jatkoon helposti tuloksellaan 880, mutta Rissasen tulosvauhti hiipui liikaa kahteen viimeiseen sarjaan. Jatkoon tarvittiin 809 ja Rissasen tulos jäi 782:een.

-Keli oli vaikeampi kuin San Marinossa, mikä oli ihan hyvä omasta mielestä. Perjantaihin asti pelattiin todella epätyypillisesti EBT-keilauksessa reaktiivilla. Lauantaina EBT-turistit kantoivat uretaania halliin ja pelin luonne muuttui todella paljon. Finaalissa ihan ok kaksi ekaa sarjaa, jonka jälkeen oli pakko vaihtaa uretaaniin muiden perässä ja reaktio ei enää pysynyt riittävällä tasolla, Rissanen kertasi karsintaa ja tämän päivän finaalia.

Kolmannessa vaiheessa saatiin suomalaisittain sekä onnistuminen että vaikeuksia. Niko Oksanen jatkoi vahvaa tekemistään 879, pisteen vähemmän kuin edelliseen vaiheeseen. Raja jatkopeleihin nousi nyt pisteisiin 856, kun mukaan otettiin vain kahdeksan parasta. Essi Pakarinen aloitti hyvin sarjoin 230 ja 190, mutta kaksi viimeistä sarjaa tuottivat hankaluuksia ja tulosta neljään vain 766 ja lopullinen sijoitus kilpailussa 17 sekä parhaan naisen titteli.

-Karsinnan peli oli vaihteleva, heitin siihen yhden tosi huonon sarjan, mutta sain pelastettua peliä seuraavassa isolla sarjalla ja sitten yritin vain pysyä hereillä muutosten suhteen. Finaalissa oli enemmän vasureita ja enemmän uretaaneja ja siksi en saanut tulosta. Tietää mitä tulevaisuutta varten treenataan, Pakarinen totesi.

Neljännessä vaiheessa edettiin nopeaan tahtiin, kun vain kahdeksan pelaajaa oli enää mukana ja kaikki keilasivat omilla radoillaan. Nyt pelattiin edellisen vaiheen pisteiden päälle ja Oksanen lähti tähän sijalta neljä. Hän nousi kahden sarjan jälkeen sijalle kaksi ja kiinni pudotuspelipaikkaan sarjoillaan 233 ja 217. Kaksi viimeistä olivat hankalia ja niihin tuli vain 213 ja 182, mutta se riitti pitämään kolmannen sijan ja paikan pudotuspeleihin. Italian Andrea Mangiacotti pääsi lähelle lopettamalla sarjaan 238, mutta jäi lopulta 14 pistettä Oksasen taakse.

Seuraava Euroopan kiertueen kilpailu on Talin keilahallissa pelattava uusi International Hammer Challenge, joten pian näemme Euroopan huippukeilailua jälleen Suomessa. Kilpailu keilataan 11.-20.08.2023.