Brunswick Ballmaster Openin kaikki 17 karsintaerää sekä Desperado on pelattu, joten nyt tiedossa ovat 48 finaaleihin edennyttä keilaajaa. Finaalien ensimmäinen vaihe keilataan vielä lauantaina klo 19.30 alkaen. Karsinnan 16 parasta pelaajaa etenevät suoraan finaalin toiseen vaiheeseen, joka pelataan sunnuntaina aamupäivällä.

Lauantaina karsinnan ohjelmassa oli vielä kaksi jännittävää karsintaerää sekä Desperado, josta yhden sarjan tuloksilla kolme parasta keilaajaa pääsi vielä takaportin kautta mukaan finaaleihin. Desperadosta tiensä jatkoon selvittivät: Markus Jansson 249, Mattias Wetterberg 246 ja Lee Coker 239.

Näin ollen 48 jatkoon edennyttä pelaajaa on selvillä. Karsinnan ykköstuloksen keilasi Joonas Jehkinen tuloksella 1489, minkä lisäksi Jehkinen onnistui  300 pisteen sarjassa.

– Ykköspaikalla oli itselleni se merkitys, että pääsin sillä loppukilpailun toiselle kierrokselle. Tuloksessani oli mukana tuo 300 pisteen sarja kruunaamassa sitä peliä, niin siinä kyllä asiat osuivat hyvin kohdilleen. Nyt viikon aikana radat ovat muuttuneet, niin huomenna se  tämän hetkinen todellisuus selviää minullekin. Heitin tulokseni kilpailun alussa ja sen jälkeen olosuhde on elänyt. Tuntuu hienolta olla taas Ballmaster Openissa ja olen tavannut tänäänkin täällä sellaisia kavereita, joita en ole vuosiin nähnyt. Hyvillä mielin lähden huomisiin peleihin, lauantaina Talista tavoitettu Jehkinen kertoi.

Karsinnan toisen 300 pisteen sarjan keilasi lauantaina Tshekin Jan Macek Karsinnan toiseksi isoimman tuloksen teki Jehkisen jälkeen Samu Valaranta pistein 1469 ja kolmantena tuloksissa on Ruotsin Pontus Andersson tuloksella 1457. Karsinnan paras naiskeilaaja oli Peppi Konsteri, joka ylsi 18. sijalle tuloksella 1392.

Karsinnan 16 parhaan joukkoon tarvittiin tänä vuonna 1400 pistettä, kun 16. sijalle sijoittui Juho Rissanen.

Loppukilpailuun selviää yhteensä 48 keilaajaa, joista 38 parasta etenevät loppukilpailuun suoraan tulosten perusteella. Loput 10 paikkaa täytetään seuraavalla tavalla: kolme selviytyy jatkoon ensimmäisten kahdeksan (8) karsintaerän perusteella, kaksi erien 9-11 ja kaksi erien 12-14 perusteella. Viimeiset kolme paikkaa täytetään Desperadon parhaalla kolmella pelaajalla.

Loppukilpailun paikoissa on tänä vuonna vahva suomalaisedustus sekä ulkomaisia huippukeilaajia.

Katso kaikki karsinnan tulokset ja jatkoon edenneet pelaajat tästä:

Brunswick Ballmaster Open 2023 – karsinnan kaikki tulokset

Finaalien ensimmäiseen vaiheeseen etenevät siis kaikki muut 32 karsinnasta jatkoon edennyttä pelaajaa, paitsi karsinnan 16 parasta keilaajaa, jotka aloittavat finaaliurakkansa sunnuntaina toiselta kierrokselta.

Ensimmäisen finaalivaihe aloitetaan Talissa klo 19.30 alkaen ja pääset seuramaan sitä suorana livelähetyksestä: