PWBA Pepsi Openin voiton otti 24-vuotias Caitlyn Johnson, joka tänä vuonna ei ole PWBA:n jäsen. Hänelle ei siis tullut titteliä tästä kilpailusta, mutta voittorahat hän kuitenkin sai. Johnson johti kilpailua suvereenisti lähes koko ajan, sillä oli karsinnan kärjessä 12 sarjan jälkeen sekä round robinin jälkeen ja lisäksi hän keilasi karsinnassa kaksi 300-pisteen sarjaa. Hän eteni pudotuspeleihin ykkösenä ja pystyi vielä ottamaan voiton Latvian Diana Zavjalovasta, joka sijoittui toiseksi.

Loppuottelu alkoi molemmilla pelaajilla hieman haparoiden, sillä Johnson teki kolme reikää ensimmäiseen viiteen ruutuun ja Zavjalova kaksi. Zavjalova otti johdon tekemällä triplan ruutuihin 4-6, mutta jätti jälleen reiän kahdeksanteen ruutuun. Se antoi Johnsonille mahdollisuuden sulkea oven Zavjalovalta. Ysiruutuun Jonhson jätti kympin, paikkasi sen ja teki kymppiruutuun kolme kaatoa. Zavjalova olisi tarvinnut tuplan ja seitsemän keilaa voittaakseen, mutta jätti kymppiruudun ensimmäisellään kotireiän. Voitto merkittiin Johnsonille lukemin 197-181. Zavjalova taisteli tiensä loppuotteluun voittamalla ensin ystävänsä Verity Crawleyn 235-214 ja sen jälkeen junioritähti Jillian Martinin 260-205. Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Crawley voitti Jasmine Snellin 246-202.

Caitlyn Johnson siis johti kilpailua 12 sarjan karsinnan jälkeen 244 pisteen keskiarvolla 528 pistettä päälle parituloksen. Samoin hän johti myös round robinin jälkeen, nyt enää keskiarvolla 238. Johnsonin lisäksi karsinnassa 300-pisteen sarjat tekivät Diana Zavjalova sekä Clara Guerrero. Tulostaso oli korkea, kuten edellisessä kilpailussakin. Zavjalovan ja Crawleyn lisäksi 12 parhaan joukossa oli Euroopasta Birgit Noreiks, joka sijoittui kahdeksanneksi.

Nyt on jäljellä enää kauden päättävä PWBA Tour Championship, kauden viimeinen major-turnaus. Kilpailussa keilataan 24 sarjaa round robinia ja viisi parasta jatkaa televisioitaviin pudotuspeleihin, jotka pelataan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Tänään naiset ensin harjoittelevat uudella olosuhteella ja sen jälkeen keilaavat kahdeksan sarjaa. Huomenna pelataan loput 16 sarjaa ja sitten ovatkin pudotuspelipelaajat selvillä.

Tour Championshipissä mukana olevat pelaajat löydät tästä linkistä.