PBA Cheetah Championshipin uloslyöntivaiheessa ei nimiä kunnioitettu, niin kuin ei koko kisassa. Jo karsinnassa rannalle jäi koko joukko kärkipäässä tällä kaudella näkemään totuttuja huippunimiä, mm. Anthony Simonsen, EJ Tackett, Dom Barrett, Kyle Troup ja Bill O’Neill. 16 parhaan uloslyönneissä sama tahti jatkui. Karsintaykkönen Justin Knowles taipui heti Alec Keplingerille 1-3. Jason Belmonte ja Nate Purches tasasivat ensimmäisen sarjan 236 mieheen. Toisen vei Belmo 244-213, mutta Purches otti voiton kolmessa seuraavassa sarjoin 246, 276 ja 256. Noin lähti jatkon kovin nimimies laulukuoroon. Nuorukaisten ottelussa Ruotsin William Svensson kaatoi Eric Jonesin suoraan 3-0 selvin sarjanumeroin. Richard McCormick voitti Deo Benardilta ensimmäisen sarjan 279-259, mutta loput nouseva tähtivasuri otti tuloksillaan 248, 279 ja 231. BJ Moore kaatoi Darren Tangin sarjoin 3-1, Mikey Schlabach puolestaan hoiteli Nick Paten suoraan 3-0. Myöskään Cody Shoemaker ei antanut Matt Zweigille mahdollisuuksia, 3-0. Marshall Kent ja Jesper Svensson pelasivat oman matsinsa pidemmän kaavan mukaan. Jeppe otti kaksi ensimmäistä sarjaa tuloksilla 278 ja 276. Sitten Marshall sai lyöntinsä kohdalleen ja takoi pisteet 279, 245 ja 228, kun ruotsalaisen tahti hiipui loppua kohti.

Toisella kierroksella panoksena oli paikka porraspeleissä, jonne kaikki voittajat ja korkeimmin sijoitettu hävinnyt pääsivät. Viimeisenä karsinnasta yhdeksän kaadon loppujonon myötä selvinnyt Keplinger jatkoi kiipeämistään, nyt taipui Purches viidessä sarjassa. Tilanteessa 2-2 Keplinger ryhdistäytyi ja veti parhaan sarjansa 275 ja meni telkkariin. Wille Svensson sai vastaansa toisen nuoren vasurin Jonesin jälkeen, Benard osoittautui liian vahvaksi. Deo aloitti sarjoilla 277 ja 300, kunnes tahti hiljeni. Svensson voitti kolmannen sarjan 200-185 ja Benard tiukan neljännen 206-202 ja otti paikan porraspelissä. Schlabach jatkoi yllätyksiään kukistamalla Mooren sarjoin 3-1. Shoemaker voitti kaksi ensimmäistä sarjaa Kentiltä, ensimmäisen ollessa tiukka 214-213. Kolmannessa Marshallin rutiini nousi esiin, kun hän löi sarjat 234, 298 ja ratkaisevassa viidennessä 252.

Kun miehiä laitettiin järjestykseen karsinnan perusteella, korkeimmalle askelmalle asettui karsintakakkonen Kent. Muut tulivat järjestyksessä Schlabach, Benard ja Keplinger. Viidennen pallin sai tappiostaan huolimatta Moore, joka oli hävinneistä parhaiten sijoittunut karsinnassa, kolmas. Finalistijoukko on kovin yllättävä ja kokematon. Vain Kent ja Moore ovat aiemmin päässeet maistamaan voiton suloista makua, muut miehet ovat PBA:n pääkiertueella televisiossa ensimmäistä kertaa. Yllättäjistä menestyksekkäin on Benard, joka nuoresta iästään, 20, huolimatta on voittanut jo kymmenen regional-titteliä. TV-kokemusta Deo sai pari viikkoa sitten, kun hän oli mukana PBA Legacy Cupissa, joka ei ollut virallinen PBA-kisa.

Porraspelit keilataan ensi maanantaina, seuraavaksi WSoB jatkuu Scorpion Championshipin karsinnoilla klo 18 Suomen aikaa.