U.S. Openissa on enää jäljellä viisi keilaajaa, jotka kamppailevat voitosta ja 30 000 dollarin ykköspalkinnosta. Taistelu pudotuspelipaikoista oli kiivas ja tasainen, paikkoja vaihdettiin vielä viimeisellä sijoitussarjalla. Siinä muuttui myös ykköspaikan ottajan nimi, kun Chris Via kaatoi kisaa siihen asti hallinneen Jakob Butturffin 266-237. Kahden käden tekniikkaa käyttävä Via otti porraspelien korkeimman tasanteen haltuunsa vain 11 pisteen erolla tuloksella 12280 (228,6). Viimeiseen kahdeksaan sarjaan Via paukutti puhdasta tulosta 1948 (243,5) voittaen kuusi kahdeksasta ottelustaan.

Vian loppupelit olivat koko ajan noususuuntaiset, sillä hän selvisi ensimmäisestä katkosta vasta sijalla 24. Neljän blokin jälkeen hän löytyi sijalta 16 ja siitä hän hilasi itsensä pikkuhiljaa koko ajan ylemmäs, kymmenenneksi, kolmanneksi ja sitten piikkiin. Hän oli yksi kolmesta kilpailussa täyden 300 tehneestä keilaajasta. Butturff oli yhtä hetkeä lukuun ottamatta ykköspaikalla koko turnauksen ajan, mutta round robinin loput eivät menneet aivan kuten Strömsössä. Toisen vaiheen lopussa hän hävisi kolme viimeistä peliään, mutta kärkipaikka piti. Aivan lopussa Butturff hävisi neljä viimeistä otteluaan ja sitä viimeistä ei paikka ykkösenä enää kestänyt, vaan hän joutuu lähtemään sunnuntain finaaliin kakkosena.

Round robin oli todella tasainen ja jännittävä. 16 sarjan jälkeen kymmenen miestä oli 109 pisteen sisällä, eli heillä kaikilla oli realistinen mahdollisuus päästä mukaan loppukahinoihin. Tasaisuus jatkui pitkään, toki muutama kaveri matkan varrella tippui, mutta sijoitussarjaan lähdettäessä kuusi miestä oli vielä mukana. Kolmantena ollut Christian Azcona, joka oli käväissyt ykkösenä yhden sarjan ajan aiemmin päivällä, joutui tunnustamaan Anthony Neuerin paremmakseen pistein 193-243. Neuer nousi kolmoseksi ja huonon sarjansa myötä Azcona putosi viidenneksi. Hänet ohitti Jason Sterner kaatamalla Sam Cooleyn 245-225. Samalla viidentenä ollut Cooley putosi ulos voittotaistosta kuudenneksi. Sterner oli aiemmin päivällä omannut mahdollisuuden nousta ykköseksi, mutta silloin viimeisen ruudun ylimääräisellä heitolla pystyyn jäänyt kymppikeila eväsi tuon huippuhetken.

Viimeisen kahdeksan sarjan parasta keilailua esitti Packy Hanrahan, joka lähti viimeiseen vaiheeseen sijalta 14, mutta kun iltaerä alkoi kolmesatasella, siivitti se tämän vasurin huippuvauhtiin 2006 (250,8). Samalla sijoitus koheni yhdeksänneksi.

U.S Openin voitto, ja muut sijat, ratkaistaan sunnuntaina klo 21 Suomen aikaa alkavassa porrasfinaalissa. Sitä voi seurata FloBowlingin maksulliselta kanavalta.

USBC:n U.S. Openin sivuille