Sunnuntaina pelatun PWBA BVL Openin voittajaksi keilasi USA:n Bryanna Coté. Coté dominoi TV:ssä nähtyjä pudotuspelejä täysin, sillä hän voitti kaikki ottelunsa selvällä erolla vastustajaansa ja vieläpä isoilla sarjoilla. Ensiksi kaatui Diana Zavjalova lukemin 289-202, seuraavassa matsissa Stefanie Johnson 246-166, semifinaalissa Shannon O’Keefe 278-224 ja lopulta finaaliottelussa Danielle McEwan 212-152.

Viime vuoden (2021) pelaajan tittelin ansainnut Coté keilaa vahvaa kautta, kun hän on ollut mukana pudotuspeleissä neljässä viidestä viimeisimmästä kilpailusta ja niistä hän tämän voiton lisäksi saavutti kerran neljännen sijan ja kahdesti toisen sijan.

PWBA BVL Classicin pelitapa oli hurja, kun alle on pelattu reilun kahdentoista sarjan päiviä neljä. Kokonaisuudessaan 24 pelaajan 24 sarjan round robin pelattiin kolmessa osassa. Verity Crawley keilasi vahvasti round robinin toisessa osassa ja teki siihen 300-sarjan, mutta sunnuntain viimeisessä osassa hänen pelinsä ei kulkenut enää samalla tavalla. Hän putosi johdosta ja päätyi sijalle 7. Cajsa Wegner keilasi hyvän turnauksen ja hänen sijoituksensa kilpailussa oli lopulta 14:s.

 

U.S. Womens Open käyntiin

Naisten toisen major-turnauksen U.S. Womens Openin karsinta käynnistyy huomenna. Tänään naiset keilaavat harjoituksia kilpailun tulevilla neljällä rataolosuhteella. Karsintaa keilataan kolme päivää, joka päivä kahdeksan sarjaa eri olosuhteella. Sunnuntaina karsinnan 36 parasta keilaavat vielä kahdeksan sarjaa, jonka jälkeen 24 parasta jatkavat jälleen round robin -peleihin, jotka keilataan sunnuntain ja maanantain aikana. Ensi tiistaina on sitten aika TV-pudotuspelien, joihin pääsee viisi parasta.

 

PWBA:n sivuille

 

Eliisa Hiltunen

Kuva: PWBA