PBA50-kiertueen vuoden ensimmäinen major-turnaus, National Championship, on meneillään The Villagesissa, Floridassa. Kilpailussa keilataan kolme kuuden sarjan karsintablokkia, jonka jälkeen 32 parasta keilaajaa pelaa kahdeksan sarjaa round robinia ja sen jälkeen 16 kärjestä jatkaa toiset kahdeksan sarjaa ennen viiden parhaan porraspeliä. Ratahoitona käytetään 44 jalkaa pitkää Billy Hardwickin mukaan nimettyä olosuhdetta, jota ainakin heti hoidon jälkeen pelattiin aivan reunasta. Kun karsintablokkien välillä ei tehdä hoitoja, muuttuu pelaaminen suuresti ratojen kuluessa.

Ensimmäiset kuusi sarjaa on pelattu ja kärjessä kiitää legendaosastoon kuuluva Norm Duke, joka on kellistänyt keiloja 1584 pisteen edestä. Kovaa on mies pelannut, sillä keskiarvoksi tulee 264, eli kahdeksan kaadon jono jokaisessa sarjassa. Duke pelasi B-ryhmässä, eli toisessa erässä hoidon jälkeen. Christopher Keane keilasi osuutensa heti hoidon jälkeen, eli ns. fressillä ja sai tulosta 1504 (250,7). Kolmantena oleva Michael Haugen Jr. on C-ryhmäläinen, joten kussakin kelissä näyttää tulosta syntyvän, Haugenin pisteet ovat 1458 (243).

Karsintarajalle on keilannut Marty Berke lukemalla 1339 (223,2), josta Mika Koivuniemi on jäänyt 18 pistettä tehtyään 1321 (220,2). Mikan peli oli kovasti ailahtelevaa, alku hissukseen 191, sitten kolme huippusarjaa, 248, 255 ja 246. Kolmen sarjan kohdalla hän oli A-ryhmän tuloksissa kakkosena. Kahteen viimeiseen sarjaan meno hiipui ja niihin kertyi vain 210 ja 180. Koivuniemen sijoitus on 40, mutta ero karsintarajaan ei ole suuri ja sarjoja on karsinnassa jäljellä vielä 12.

Mika kertoili pelinsä kulusta värikkäästi:

  • Pelasin pa****ti ekat 15 ruutua. Sitten ihan hyvin. Viidennen sarjan ratapari oli aikas erilainen, mutta sain pelastettua sarjan parilla 3-4 reiän paikolla. Vika ratapari taas erilainen ja käytin neljää palloa, mikä ei ole koskaan hyvä juttu.
  • En ole tyytyväinen, mutta onneksi on sarjoja jäljellä.

Pelit jatkuvat iltapäivästä Suomen aikaa, Koivuniemen erä alkaa puolilta öin.

 

Pekka Korpi

PBA:n turnaussivuille

Kuva PBA