Länsirintamalta ei mitään uutta. Giants voitti naisten SM-liigan runkosarjan ja menee suoraan loppuotteluun. Bay ja GB pelaavat välierässä oikeudesta haastaa Giants. Näinhän se on mennyt naisten liigassa vuosikausia. Onneksi loppupelit ovat sen verran lyhyet, että mestari vaihtuu aina silloin tällöin. Nytkin hallitseva mestari on GB, kun viime kauden keskeytettyä kautta ei huomioida.

Sunnuntain tulokset eivät antaneet aivan oikeaa kuvaa joukkueiden voimasuhteista, sillä Giantsilta puuttui kaksi ehkä vahvinta pelaajaa. Sanna Oksanen kävi keilaamassa miesten SM-liigaa ja Ani Juntunen jätti viikonlopun pelit lauantaihin. Nämä molemmat ovat varmastikin mukana kahden viikon kuluttua mitalipeleissä Lahdessa.

GB kiristi viimeisen viikonlopun kahdella päivävoitollaan tilannetta hieman, mutta isothan nuo erot olivat. Giantsin ja kakkoseksi pelanneen Bayn ero oli yli 60 pistettä, GB jäi Baysta 42 pistettä ja Nasevat mitalipeleistä yli sata pistettä. Ja lähes samaa tahtia mentiin aina sarjataulukon loppuun saakka. Herää kysymys, ovatko noin isot erot tarpeen? Entäpä jos voitetusta sarjasta saisi vähemmän pisteitä, esimerkiksi yhden keilaajaa kohti nykyisen kahden sijaan. Jospa naisten sarjassa maksimivoitto olisi 10-0 normaaliaikana ja koronasäännöillä kolmella keilaajalla 9-0? Miettikööt sitä minua viisaammat.

Sarjataulukon toisessa päässä Uljas ja WBT karsivat paikastaan ensi vuoden SM-liigassa. Nasevat, Smash ja ET ovat paikkansa suoraan ansainneet.

GB keräsi sunnuntaina 80 pistettä ja jätti muut joukkueet yllättävän kauas taakseen. Bay sai 68, Smash 66 ja Giants 62 pistettä. Kokonaissarjataulukkoon ei päivän tuloksilla ollut enää merkitystä, yhtään sijaa ei sunnuntaina muuttunut. Viimeisen viikonlopun piristyksiä oli häntäpään joukkueiden muutamat yllätysvoitot ja sitä myötä joukkuekeskiarvon hilaaminen päälle 500 pisteen kaikilla.

Tulostaso sunnuntaina oli korkea, varsinkin niillä joukkueilla, joilla on joukkueissaan maan eturivin keilaajia. Paritahtia keilasi kuitenkin vain kymmenen naista, parhaana Peppi Konsteri, joka pudotti seitsemään sarjaan 1659 (237,0). Hän keräsi Giantsille kahdeksan raskasta pistettä, eli voitti neljässä sarjassa vastustajansa. Myös Smashin Jaana Taavitsainen keilasi hienon päivän, 1601 (228,7) ja 12 raskasta, eli vain kerran hän hävisi vastustajajoukkueen ankkurille. Bayn Eliisa Hiltusen lukema oli 1588 (226,9) ja kahdeksan raskasta pistettä.

Koko kauden parasta tahtia keilasi Piritta Maja, joka oli mukana 22 ottelussa 56:sta. Piritan keskiarvo oli 217,4 ja hän voitti 39 pistettä Giantsille. Seurakaveri Ani Juntunen keilasi 39 sarjaa keskiarvolla 213,7 ja saalisti 53 pistettä. Bayn Eliisa Hiltunen keilasi kahta vaille kaikki sarjat ja voitti 76 pistettä keskiarvolla 212,0.

Reija ja Roosa Lundén juttelivat päivän jälkeen seuraavaa:

  • Mitäkö eroa eiliseen? Ainakin meillä vasemmalla oli hieman hitaampaa, ehkä ulkolämpötila vaikutti tuohon. Ei kuitenkaan mitään isompaa ongelmaa, Roosa sanoi.
  • Erilaista oli myös se, että muutkin joukkueet olivat lauantai jäljiltä paremmin kartalla ja matsit olivat tiukempia. Lopussa saatiin muutamia mukavia yllätyksiä, jotka piristivät päivää, Reija analysoi.
  • Hyvin tytöt taas pelasi, vaikka tyhjiä tuli enemmän, kuin lauantaina. Ei ollut niin paljon panosta, vaikka kierrosvoitto tietysti motivoi, hän jatkoi.
  • Talissa on aina kiva pelata. Viime vuonna juuri Talin kierrokset jäivät keilaamatta koronan takia ja mielestäni se vaikutti taulukon järjestykseen. Onneksi mestaruutta ei jaettu lainkaan ja me olemme siis hallitseva mestari loppupeleihin mentäessä, Reija tuumi lopuksi.

Talin viikonloppuna tulospalvelusta huolehti Jukka Savolainen, joka teki erinomaista työtä, äkkiä en muista parempaa tavanneeni. Kiitos siitä Jukalle!

 

Pekka Korpi

Runkosarjan lopputilanne

Henkilökohtaiset sunnuntai

Henkilökohtaiset kausitulokset