Storm San Marino Openin voittoon keilasi Kim Bolleby, toiseksi keilasi Lukas Jelinek. Essi Pakarinen taisteli hienosti kolmanneksi, neljänneksi sijoittui Italian Antonino Fiorentino.

Loppuotteluun lähdettiin tasaisesta tilanteesta, kun kahden sarjan jälkeen Jelinekin pisteet olivat 523 ja Bollebyn 527. Bolleby aloitti sarjan tuplalla ja teki sen perään kaksi paikkoa. Sillä hän otti edun, kun Jelinek jätti ensimmäisen ruudun kaadon jälkeen kaksi reikää. Ehjällä pelillä Bolleby onnistui pitämään Jelinekin takanaan ja otti selvän voiton lukemin 738-704.

Shoot out -finaalissa kaikki neljä keilasivat ensin yhden sarjan ja siitä huonoin tippui pois. Kolme jäljellä olevaa keilaavat samoihin pisteisiin toisen sarjan ja jälleen huonoin tippui pois. Ensimmäisen sarjan Bolleby ja Jelinek keilasivat tasaisesti hieman edellä ja Pakarinen kamppaili Fiorentinon kanssa pääsystä toiseen sarjaan. Fiorentinolla oli pieni etu ennen kymppiruutua, mutta Pakarinen takoi tuplan, johon Fiorentino ei pystynyt vastaamaan. Pakarinen jatkoi sarjalla 208, Fiorentinolle 201. Bolleby otti kiinnityksen voitoon sarjalla 269 ja Jelinek kärkkyi hänen perässään sarjalla 235.

Toinen sarja olikin varsinaista kaatoiloittelua, kun Pakarinen ja Bolleby jättivät kahdesti yhden keilan ja Jelinek vain kerran. Pakarinen teki hienon kirin 266 sarjallaan, mutta eivät antaneet Jelinek ja Bolleby yhtään saumaa 288 ja 258 sarjoillaan. Pakarisen sijoitus San Marino Openissa siis kolmas ja kahden sarjan tulos 474. Tämä on Pakarisen uran paras sijoitus Euroopan kiertueella.

-Shoot out -pelissä vaihdoin ekan sarjan kasiruudussa pallon, kun purplella (hammer purple urethane) ei ollut hyvää reaktiota. Rataan tuli enemmän kulkeumaa kuin aikaisemmissa vaiheissa, joten oli pakko vaihtaa pallo. Pinkki (black widow pink urethane) toimi sitten paremmin. Tasaista varmaa omaa hyvää tekemistä oli koko päivän. Kiitos yhteistyökumppaneille ja perheelle tuesta, Pakarinen kertoi pitkän päivän päätteksi. -Ensi viikolla sitten tästä Madridiin, se on itselle uusi halli, joten sen puolesta ei hirveästi odotuksia, tavoitteena on päästä finaaliin ja nauttia pelaamisesta, hän totesi vielä kilpailumatkan jatkumisesta.

Kolmannessa loppukilpailuvaiheessa pelattiin kuusi sarjaa yksi pelaaja joka radalla. Essi Pakarinen aloitti erittäin vahvasti sarjoin 221 ja 289 ja johti kilpailua kahden sarjan kohdalla. Neljän sarjan kohdalla Pakarinen edelleen kärjen tuntumassa kakkosena ja Tomas Käyhkö oli noussut viidenneksi. Käyhkö ei onnistunut kahdessa viimeisessä sarjassa enää kirimän vaan putosi lopputuloksissa kymmenenneksi tuloksella 1339. Pakarinen sen sijaan pystyi pitämään paikkansa neljän parhaan joukossa ja eteni pudotuspeleihin neljäntenä tuloksella 1416. Kolmanteen vaiheeseen mukaan tullut Niko Oksanen sen sijaan oli pahoissa vaikeuksissa pelin alkupuolella. Hän oli lopulta 14. pistein 1264.

Toisessa vaiheessa oli viisi suomalaista, kun edellisen vaiheen jatkajien lisäksi mukaan tulivat Kaaron Salomaa ja Juho Rissanen. Heidän vauhtinsa ei kuitenkaan riittänyt jatkoon, samoin Niko Rasin pelit päättyivät. Käyhkö ja Pakarinen jatkoivat hyvää tekemistään ja keilasivat kolmanteen vaiheeseen neljän sarjan tuloksilla 899 ja 888. Kymmenen parhaan edetessä jatkoon, olivat Pakarinen ja Käyhkö noilla tuloksilla kahdeksas ja yhdeksäs. Jatkoon tarvittiin 880. Parhaiten keilasi Antonino Fiorentino 966. Salomaa jäi jatkosta 21 pistettä tuloksella 859, Rissanen ja Rasi jonkin verran enemmän.

Myös ensimmäisessä vaiheessa oli mukana viisi suomalaista. Heistä jatkopeleihin keilasivat Essi Pakarinen neljän sarjan tuloksella 921, Tomas Käyhkö 875 ja Niko Rasi 866. Jatkoon pääsi 16 pelaajaa ja raja oli 852. Jarno Lahti ja Rami Mukkula karsiutuivat jatkosta. Parhaimman tuloksen keilasi Tanskan Carsten Hansen, 974.

Karsinnan voittajaksi keilasi koko turnauksenkin voittanut Ruotsin Kim Bolleby tuloksella 1539. Suomalaisista parhaiten sijoittui Niko Oksanen, joka oli viides tuloksella 1471. Sillä hän pääsi suoraan loppukilpailun kolmanteen vaiheeseen. Vaiheeseen kaksi pääsivät Kaaron Salomaa ja Juho Rissanen, jotka olivat sijoilla 14. ja 15. tuloksilla 1434 ja 1431. Suoran paikan finaalin ykkösvaiheeseen ansaitsivat myös Tomas Käyhkö tuloksella 1386, Niko Rasi 1384 ja Rami Mukkula 1373. Karsintaraja oli lopulta 1372, josta Juhani Tonteri jäi pisteen verran. Finaaliin pääsi myös alkuviikon eristä ja sieltä paikan lunastivat vielä Jarno Lahti 1370 ja Essi Pakarinen 1349.

Seuraava EBT-kiertueen kilpailu on jo alkanut ja se on Espanjassa pelattava Brunswick Madrid Challenge.