Giants marssi mestaruuteen naisten SM-liigakaudella 2021–22. Pitkän kauden jälkeen mestarijoukkueen olo oli onnellinen ja helpottunut. Giants sai kesken kauden kovan luokan vahvistuksen, kun Marjo Hirvonen siirtyi joukkueeseen. Hirvoselle liigamestaruus maistui varsin maukkaalta.

– Ihan huikea fiilis. Pääsin mukaan todella hyvään seuraan hyvien tyyppien kanssa. Minulla oli tuossa aiemmin pitempi tauko, kun en niin panostanut tähän lajiin. Sitten minua kyseltiin mukaan ja lähdin mielelläni. Tarkoitus on jatkaa Giantsissa ensi kaudellakin, Hirvonen sanaili.

SM-liigan mitalistit kaudella 2021–22.

Liigakauden päättänyt viikonloppu oli tuhti uurastus. Joukkueet pelasivat ensin lauantaina kymmenen ottelun urakan ja pelejä jatkettiin sunnuntaina aikaisin aamulla vielä pelaamalla neljä ottelua lisää. Tämän päälle tulivat osalle joukkueista vielä mitalipelit.

Koko kauden Giantsin luottopelaajiin lukeutunut Ani Juntunen kuvaili viikonloppua varsin työpainoitteiseksi.

– Ratahoito tehtiin viikonlopun aikana monta kertaa uusiksi, ja joka kerta se oli vähän erilainen. Aina joku meistä oli olosuhteen kanssa vuorollaan kartalla ja joku pihalla. Kyllä tässä tietää tehneensä töitä ja keilanneensa paljon, Juntunen kuvaili.

Perinteiset selfiet päivän päätteeksi.

Giants voitti ensin välierissä GB:n selvin lukemin, jonka jälkeen loppuottelussa asettui vastaan koko kauden runkosarjaa hallinnut Bay. Lauantain kierroksella Bay voitti Giantsin kahdesti, mutta sunnuntain loppuottelussa osat vaihtuivat.

Molemmat joukkueet tykittivät loppuottelussa kaatoja kovalla tahdilla, mutta Giants löysi keinot olla askeleen edellä, voittaen molemmat ottelut pistein 16–0.

– Saimme ensimmäiseen peliin todella hyvän draivin päälle. Bay pelasi hieman ylempää ja saimme vedettyä vähän sen alapuolelta, mutta homman edetessä piti tulla ylemmäs, jotta pääsi tavallaan heidän kuluttamansa alueen ohi. Siinä oli ajoittain vähän hakemista. Toiseen otteluun oli totta kai hyvä tilanne lähteä, kun meillä oli hyvät asemat. Siinä oli tietty samalla riski, että jos herpaantuu, niin peli voi lähteä raiteiltaan, Juntunen kertoi.

– Viikon päästä ovat SM-finaalit, ja siihen periaatteessa kisakausi loppuukin. Toukokuun lopussa on vielä Idols & Future Stars -kisa Kaupissa, mutta sen jälkeen on kyllä tauon paikka, Juntunen kertoi jatkostaan.

 

Teksti & kuvat: Markus Viljanen