PWBA Kickoff Classic Series -kilpailusarjan viimeinen kilpailu keilattiin loppuun viime yönä Suomen aikaa ja sen voittoon keilasi Julia Bond.

 

PWBA Hall of Fame Classicissa 24 keilaajaa pelasivat 24 sarjan round robin pelin bonuksin aloittaen nollilta. Siitä viisi parasta lunasti itselleen paikan pudotuspeleihin ja mahdollisuuden keilata kauden kolmannesta PWBA-tittelistä. Tässä kilpailussa nuoret olivat vahvoja. Viiden parhaan joukkoon keilasivat Lindsay Boomershine, Jillian Martin, Erin McCarthy, Julia Bond ja Dasha Kovalova. Diana Zavjalova pelasi tasaisesti kaikki kolme round robin kierrosta (8 sarjaa kerrallaan), mutta jäi 55 pistettä pudotuspelien ulkopuolelle kuudennella sijallaan. Maria Bulanova sai katastrofaalisen alun, kun hän hävisi ensimmäisen kierroksen otteluistaan kaikki, mutta kahdessa seuraavassa hän pelasi selvästi paremmin ja nousi sijalle 16.

Pudotuspeleissä Kovalova ei onnistunut tälläkään kertaa vaan koki tappion ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Julia Bondia vastaan lukemin 157-213. Toisessa ottellussa Bond päihitti McCarthyn hieman tasaisemmin 213-191. Kolmannessa pudotuspeliottelussa Bond joutui tiukoille 16-vuotiaan Jillian Martinin kanssa, joka piti pintansa lähes loppuun asti. Ottelu päättyi Bondille 245-211. Loppuottelussa ykkösijoitettua Boomershinea vastaan Bond aloitti vahvemmin, mutta jätti reiän yhdeksänteen ruutuun, jolloin Boomershinelle jäi mahdollisuus varmistaa voitto. Boomershine jätti neloskeilan kymppiruudun ensimmäisellään ja sai vain kuusi keilaa pois ylimääräisellä., joten Bondille riitti 19 pistettä voittoon. Hän iski kolme kaatoa ja voitti uransa ensimmäisen PWBA-tittelin, kolmen Regional-voiton jatkoksi.

Sunnuntaina PWBA Arlington Regionalin voittoon keilasi Jaqueline Evans.

Näin on 2021 PWBA kiertue polkaistu käyntiin ja kiertue jatkuu huhtikuussa PWBA Twin Cities Openilla Minnesotan Eaganissa.

 

PWBA:n sivuille

 

Eliisa Hiltunen