Kolauksen Hannu Pöyhösellä oli unelmailta Kuopion Keilakukossa. Mies taskutti ensimmäisen trebansa ja voitti komeasti Topin kisan.

Loppukilpailussa keilattiin ensin 5 sarjaa (am). Mainareiden Juho Rissanen pudotti komean sarjakimaran 238, 206, 269, 247 ja 239 ja johti osion jälkeen tuloksella 1199. Hannu Pöyhönen aloitti vaisusti, mutta takoi hurjaan kolmeen viimeiseen sarjaan lukemat 266, 196 ja 300 – mies nousi toiseksi vain 7 keilaa maajoukkuemiehen perään.

Neljänneksi sijoittui Tiimin Ossi Sairberg pistein 1136 ja viides oli Veljmiesten Vesa Rytkönen 1120.  Viiden sarjan jälkeen sijoille 3.-5. sijoittuneet pelasivat pudotussarjan, jonka voittaja pääsi finaaliin ykköseksi ja kakkoseksi kaataneita vastaan. Paras katsomon puolelle joutuneista oli Tiimin 1106 kirjauttanut Hannu Timonen.

Pudotuspelissä Kasperi Miettinen ja Ossi Sairberg kävivät tuiman taistelun finaalipaikasta. Loppujen lopuksi Ossi Sairbergin hyvät pisteet 248 riittivät jatkoon kolmen pisteen marginaalilla.

Finaalissa Hannu Pöyhönen jatkoi vahvaa tekemistään ja hän oli ratkaisusarjan paras puhtaalla sarjallaankin 241. Juho Rissasen heitot tuottivat 236 pistettä ja kakkostilan. Ossi Sairbergille merkittiin sarjaksi 210 ja 3.tila.

”Treban jälkeen kädet meinasivat tärrätä”

Hannu Pöyhönen aloitti kavereiden kanssa hupikeilailun reilut kymmenen  vuotta sitten. Homma alkoi kiinnostaa ja kilparadoille mies ilmestyi kohta sen jälkeen.

– Tämä Topin kisan voitto on ensimmäinen erikoiskilpailun voittoni ja se todella maistui hyvältä, kommentoi makuasioista hyvin perillä oleva Chef Rôtisseur-mestarikokki.

– Pelasin koko ajan uretaanilla ja vaikka alku oli huono, luotin palloon ja itseeni.

Kannattikin. Pöyhönen hurjasteli loppukilpailun kolme viimeistä sarjaansa 255 pinnan keskiarvolla ja vielä viimeisen finaalisarjan lukemiin 241.

– Rentous, rytmi ja kaikki muukin meni nappiin. 3-satasen sarjassa jokainen heitto osui hyvin taskuun ja aina putosi, Edellisessä puhtaassa sarjassakin jokainen avausheitto meni taskuun mutta yhtä jätti monesti pystyyn.

Ennen finaalia Hannu Pöyhönen ja Juho Rissanen saivat sarjan huilin.

– Se oli minulle hyvä. Kolmesatasen jälkeen meinasi kädet tärrätä ja sain rauhoitettua itseni. Tein finaalisarjan alkuun viiden pötkön ja se helpotti, tiesin homman olevan omissa käsissä. Aika nappiin meni tämä kisa, raportoi Hannu Pöyhönen

Keilapallo(kin) on pyöreä ja radoilla voi tapahtua yllätyksiäkin – 184 pinnan keskiarvon keilaaja intoutuu loppukilpailun kuudessa sarjassa 221 pinnan tekemiseen ja voittaa koko kisan. Hienoa, huippukeilaajatkin saavat olla aina varuillaan.