Riihimäen Sinisten Janne Ikävalko voitti kotihallissaan käydyn 51-vuotisjuhlakisan finaalin.

Kilpailussa toiseksi sijoittui TPS:n Samu Valaranta. Ikävalko ohitti viimeisessä sarjassa peliä siihen asti hallinneen Valarannan.

Valaranta hävisi kuusi pistettä ja kolmanneksi sijoittunut TKK:n Jarno Lahti 29 pistettä. Juhlakilpailussa oli totuttua suuremmat palkintosummat mikä lisäsi sen mielenkiintoa. Karsinta finaaliin oli tehty kahteen neljän viikon karsintajaksoon. Kummastakin jaksosta neljä parasta 2×6 sarjaa pääsi suoraan finaalin toiseen osioon. Sen lisäksi ensimmäiseen osioon molemmista jaksoista 7 parasta 1×6 sarjaa. Koko kilpailun ajalta 6 parasta 3×6 sarjaa. Kaksi parasta veteraania ja kaksi parasta C-D luokan keilaajaa. Ensimmäisessä osiossa 24 keilaajaa keilasivat neljä sarjaa amerikkalaisella pelitavalla.

Kahdeksan parasta jatkoi toiseen osioon sinne jo suoraan päässeiden kanssa. Ensimmäisen osion paras oli Jarno Lahti tuloksella 879 pistettä.

Viimeisenä eli kahdeksantena jatkoon pääsi Vesa Mikkola Akaan keilaajat tuloksella 828. Finaaleissa käytettiin Riihimäellä vähemmin totuttua radanhoitoa. Vasemmanpuoleisella radalla oli lyhyt öljy ja oikeanpuoleisella pitkä. Toisen osion aloitti parhaiten Valaranta tuloksella 278 pistettä.

Riihimäellä asuva, mutta Lohjan rännimestareita edustava Paavo Grönmark keilasi 248 pistettä. Toiseen sarjaan Jarno Lahti teki 257 ja nousi toiseksi aivan Valarannan kantaan. Kolmannessa sarjassa Valaranta jatkoi vahvaa peliään ja piti kärkipaikkansa. Janne Ikävalko teki 245 ja nousi toiseksi ohi Lahden. Neljännessä sarjassa puolestaan Lahti ohitti Ikävalkon. Kun finaali oli puolessa välissä, johti Valaranta tuloksella 948 pistettä. Toisena Lahti tuloksella 925 ja Ikävalko kolmantena tuloksella 920.

Viidennessä Valaranta jatkoi kärjessä. Ikävalko ja Lahti vaihtoivat paikkaansa. Lahden Bay seuraa edustava Jesse Ahokas oli noussut neljänneksi kuuden pisteen päähän Lahdesta. Kuudennessa sarjassa kärkikaksikko piti asemansa, mutta Ahokas ohitti Lahden nousten kolmanneksi. Seitsemännessä sarjassa Valaranta ja Ikävalko pitivät asemansa. Lahti puolestaan ohitti Ahokkaan. Finaalissa tähän asti perää pitänyt Imatran Slaikkareiden Pekka Seppänen tykitti 277 ja nousi kuudenneksi. Kahdeksas sarja toi sitten lopullisen ratkaisun. Ikävalko ohitti Valarannan nousten voittoon.

Finaalin lopulliset tulokset tasoituksin: Janne Ikävalko Siniset Riihimäki 1779 (88), Samu Valaranta TPS Turku 1773 (0), Jarno Lahti TKK Tampere 1750 (8), Juuso Tiainen Siniset 1715 (0), Jesse Ahokas Bay Lahti 1709 (40), Niko Oksanen AS Kouvola 1687 (0), Samuli Tiainen Siniset 1685 (24), Pekka Seppänen Slaikkarit Imatra 1679 (48), Paavo Grönmark RäMe Lohja 1670 (96),Kristiina Karttunen aCat Hyvinkää 1664 (272), Vesa Mikkola Ake 1654 (56), Patrik Päiviö Siniset 1648 (176), Teemu Asplund Valtti Lahti 1642 (16), Tuula Tamminen aCat 1641 (136),Timo Mäkelä Kiila Hämeenlinna 1572 (96).