Suomen Keilailuliitto ottaa osaa omaisten suruun Yrjö Saraheten poismenon johdosta. 

Yrjö Sarahete, yksi kaikkien aikojen suomalaisista keilailuvaikuttajista, on nukkunut pois 91-vuotiaana (31.3.1929 – 23.1.2021) pitkällisen sairastelun jälkeen.

Yrjö ”George” Sarahete (s. 31.3.1929) toimi Kansainvälisessä Keilailuliitossa (FIQ) yli 30 vuotta työskennellen muun muassa liiton monivuotisena pääsihteerinä aina vuoteen 1997 asti.Tämän lisäksi hän oli järjestämässä keilailun suurimpia kilpailuita ympäri maailman ja oli yksi merkittävimmistä eurooppalaisista keilailun suosion kehittämisessä.

Sarahete kuului myös 60-luvulta alkaen EM– ja MM-kilpailuiden järjestelytoimikuntiin. Vuonna 2000 USA:n Keilailuliitto USBC valitsi Saraheten Hall of Fameen ”Salute to Champions”-kategoriaan toisena ei-amerikkalaisena.

Innokkaana vesipalloilijanakin tunnettu Sarahete keilasi myös itse edustaen yli 50 vuotta Helsingin Keilaajia, jonka puheenjohtajanakin hän toimi noin kaksikymmentä vuotta.

Sarahete toimi kansainvälisten tehtävien lisäksi myös muun muassa Helsingin Bowlingliiton (HBL) toiminnanjohtajana sekä monissa muissa luottotehtävissä suomalaisen keilailun hyväksi.

Sarahete on nimetty Suomen Keilailuliiton Hall of Fameen numerolla 3.

Linkki: Yrjö Sarahete – SKL:n Hall of Fame