EM-kilpailujen joukkueosion kolme viimeistä sarjaa pelattiin päätökseen Ranskassa. Suomi oli ennen viimeistä sarjaa vielä kolmannella sijalla, mutta huono viimeinen sarja pudotti sijoituksen lopulta kahdeksanneksi.

Ensimmäisen sarjan joukkue osui kaikki heitot taskuun, mutta nurkkakeilojen lähtemisen kanssa oli ongelmia. Tuloksella 1112 noustiin kolmanneksi. Erot takana oleviin maihin olivat kuitenkin todella pienet.

Toinen sarja jatkui samanlaisena. Hyviä taskuosumia, mutta yhtä keilaa pystössä liian usein. Tuloksella 1071 pysyttiin kuitenkin kolmantena.

Viimeiseen sarjaan lähdettäessä tilanne oli kärkimaa Ruotsi pois laskien kutkuttavan tasainen. Ranska oli Suomea edellä 74 pistettä. Suomen takana Islanti, Kreikka, Hollanti, Tanska, Israel ja Saksa kaikki 60 pisteen sisällä Suomen perässä. Suomi pelasi Hollannin kanssa samalla rataparilla. Tiedettiin jo, että tarvitaan hyvä peli ja varmuudella 1100 ylitys. Sarjan alku oli edelleen haastava oikean pallon reaktion löytäminen kaadon saamiseksi edelleen. Sarja alku pelattiin parin tuntumassa, mutta loppuun tarvittavia kaatojonoja ei saatu. Tulosta vain 1007 ja mitaleilta jäätiin lopulta se 110 pistettä.

Joukkueosion semifinaalipeleihin selviytyi lopulta Ruotsi, Ranska, Kreikka ja Hollanti.
Ruotsi teki EM-kisaennätyksen välierässä keilaamalla huikeat 1302 pistettä. Loppuottelussa Ranska oli niskan päällä ennen kymppiruutua, mutta Ruotsi käänsi ottelun edukseen tuplillaan 1127-1104.
James Blomgren loisti välierässä 300-pisteen sarjalla ja finaalissa oli toisen vasurin Jesper Svenssonin vuoro loistaa sarjalla 299 johtaen joukkueensa Euroopan mestaruuteen.

Valmentaja Jarmo Ahokas oli odotetusti pettynyt joukkuekilpailun ratkettua.

– Ei voisi pettyneempi olla. Tämmöinen joukkue ja ei saatu joukkuemitalia. Pitkään on menty myötätuulessa ja ei ole sanoja tähän. Onneksi on huomenna masters pelaamatta ja meillä on kaksi pelaajaa siellä.

All eventin kultaa voitti Ruotsin James Blomgren, hopeaa Ranskan Keny Billaut ja pronssia Jaroslav Lorenc.
Kaksi suomalaista selviytyi mastersin 24 parhaan finaalipeleihin. Tomas Käyhkö oli parhaana suomalaisena yhdeksäs ja Santtu Tahvanainen 20.

Lauantaina EM-kilpailut huipentuvat mastersin 24 parhaan finaaliin. Ensimmäinen kierros alkaa klo 10.00. Tomas Käyhkö kohtaa Tanskan Mik Stampen rataparilla 35-36 ja Santtu Tahvanainen hänen veljensä Tim Stampen rataparilla 25-26. Kahdella voitetulla sarjalla jatketaan aina seuraavalle kierrokselle.