Mainareiden Juho Rissanen voitti vakuuttavasti Kuopion Keilakukossa Rojjaas-seuran järjestämän kilpailun. Rissanen kukisti sarjan finaalissa järjestävän seuran Risto Pitkäsen pistein 247 – 224.

Loppukilpailuun selviytyneet keilasivat aluksi 5 sarjaa (am). Osion 2.-4. tiloille sijoittuneet pelasivat sitten sarjan kisan ja voittaja pääsi mittelemään ensimmäisen vaiheen parasta vastaan.

Mainareiden Tomas Käyhkö oli loppukilpailun johdossa kolmen sarjan jälkeen pistein 703. Kun tämän vuoden Suomen mestarilla Käyhköllä oli vaikeuksia neljännessä, viime vuoden Suomen mestari Juho Rissanen innostui isoon sarjaan (257) ja ampaisi kärkipaikalle. Sen paikan hän pitikin viiden sarjan tuloksella 1122 ja pääsi valmistautumaan sarjan finaaliin.

Shoot out -sarjan kolmesta paikasta kilpailivat Käyhkön lisäksi tasaisia sarjoja hyvällä tasoituksella (26) keilannut Risto Pitkänen ja kolmannella sarjallaan (279) voittokamppailuun rynninyt Joe’s Goldin Tomi Turunen. Pitkäselle kirjattiin lukemat 1105, Käyhkölle 1097 ja Turuselle 1066. Veljmiesten kaksikko Esa Nykänen ja Kasperi Miettinen jäivät jatkosta vain kuuden ja Tiimin Hannu Timonen 11 keilan päähän.

Pudotuspelisarjan voittajaksi kaatoi Risto Pitkänen tuloksellaan 238. Tomi Turunen teki 226 ja Tomas Käyhkön (215) oli tyytyminen 4.tilaan.

Finaalissa Juho Rissanen otti heti ohjat käsiinsä ja hän voitti Risto Pitkäsen selvästi 247 – 224. Rissasen keskiarvo päivän kuuteen sarjaan oli 228.

Risto Pitkänen on suhteellisen vähän aikaa keilannut veteraanipelaaja, joka keilasi todella hienoa peliä oman seuransa kilpailussa. Hän kaatoi loppukilpailun kuudesta sarjasta viisi selvästi yli oman keskiarvonsa. Onkin hienoa, että keilakisojen tulosluetteloissa ainakin silloin tällöin komeilee myös muiden kuin valtakunnan huippujen nimiä.

Rissanen löysi hyvän peli-idean

Juho Rissanen kertoi kisan jälkeen palautuneensa ”pikku hiljaa” syksyn kolmen viikon keilareissultaan. Mies kisasi ensin Kreetalla Euroopan mestareiden cupissa (sijoitus hienosti 5.) ja heti perään Dubaissa MM-kisoissa.

Kuopion kisan finaalipaikan Rissanen ratkaisi kolmella viime sarjallaan.

– Olin vaikeuksissa toisessa sarjassa, keli yllätti kun perä oli jäässä. Onneksi löysin hyvän peli-idean loppusarjoihin ja selvisin suoraan finaaliin.

Juho Rissanen kaatoi alkukilpailussa Keilakukko Kuopion toisen ja itsensä 23. treban. Ensimmäisen kirjautti uuden hallin ensimmäisen kisan voittanut Tomas Käyhkö.

MM-mitalikahvit Keilakukossa

Keilakukko järjesti loppukilpailupäivänä myös hienot mitalikahvit keilaväelle.

– Komea kakku oli Tomas Käyhkön ja Ani Juntusen kunniaksi. Nämä Keilakukon halleissa Kuopiossa ja Mikkelissä harjoittelevat hienot keilaajat ovat tämän vuoden Suomen mestareita sekä MM-mitalisteja. Mainareiden Tomas voitti henkilökohtaisen MM-hopean ja Porin Giants-seuraa edustava Ani MM-pronssit pari- ja joukkuekilpailussa, kertoo Joonas Jehkinen, yksi Keilakukon omistajista.

Mitalikahvit ja kakku maistuivat Ani Juntuselle ja Tomas Käyhkölle.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuvat: Ville Laakkonen