Tilburgissa keilattiin tiistaina junioreiden EM-kisojen joukkuekilpailuiden kolmen sarjan avausblokit sekä pojissa että tytöissä. Molemmilla joukkueilla jäi parannettavaa keskiviikolle, mutta molemmat ovat mitalitaistossa kiinni.

Poikien joukkue Rami Mukkula, Luukas Väänänen, Simon Tissarinen ja Jani Soukka ovat tiistain kolmen sarjan jälkeen seitsemäntenä, mutta tilanne on täysin auki, kun matkaa neljän parhaan joukkoon on vain reilu sata pistettä. Poikien kolmen sarjan tulos tänään oli 2418.

Pojissa ja tytöissä molemmissa Ruotsi oli selvästi muita maita vahvempi. Pojissa kärjessä ovat Alex Joki, Loke Molander, Robin Ilhammar sekä Carl Eklund, joilla on kärjessä lähes 200 kaula muihin ennen huomista huipputuloksella 2805 . Lisäksi eilen parikultaakin voittanut Ilhammar on All Event -pisteiden kärkinimi.

Pojissa kärkinelikko tällä hetkellä:

1.Ruotsi 2805
2.Saksa 2640
3.Slovakia 2545
4,Hollanti 2529

Myös tytöissä Ruotsi oli ylivoimaisesti päivän tehokkain joukkue. Nora Johansson, Tilde Eliasson, Maja Engberg ja Sandra Lundgren ovat lähes 200 pisteen karkumatkalla muista puolivälissä karsintaa. Kovin odotuksin joukkuekisaan lähtenyt tyttöjen joukkue Pinja Laukkanen, Roosa Pusa, Mila Nevalainen ja Peppi Konsteri keilasivat kaksi ensimmäistä sarjaa vaisumpaa tulosta, mutta kolmannessa sarjassa oli jo parempaa tekemistä ja poikien tavoin kaikki auki huomiselle tyttöjen ollessa neljäntenä tuloksella 2169.

Tyttöjen kärkinelikko:

1.Ruotsi 2411
2.Tanska 2232
3.Saksa 2181
4.Suomi 2169

Suomen pelaajilla oli tänään sen verran haasteita heiton ja ratojen kanssa, että päävalmentaja Jarmo Ahokas otti joukkueen yhteen tyttöjen blokin jälkeen ja koko joukkue otti lyhyen noin vartin mittaisen harjoituksen, jossa pelillisiä asioita käytiin läpi huomiselle.

– Liian monta epävarmuustekijää oli pelaajien heitossa ja rataolosuhteeseen liittyen, niin otimme joukkueen kasaan ja kävimme niitä hommia läpi. Tarkoituksena saada pelaajille lisää varmuutta huomiselle, Ahokas kertoi.

Poikien valmentaja Juha Immonen veti päivän yhteen seuraavin sanoin.

– Kaksi sarjaahan pelattiin ihan hyvin. Viimeisessä sarjassa oli paljon haasteita ja aivan liikaa tyhjiä tuli, mutta näin se tässä lajissa joskus menee. Huomenna vielä kolme sarjaa edessä ja lähdetään parantamaan.

Myös tyttöjen valmentajalla Heli Turjalla on vahva usko huomiseen.

– Tytöillä tuli myös tänään tyhjiä paljon. Huomiselle missit pois ja tarkastellaan vielä, mistä kohti ja millä palloilla pelataan. Tämä ei ollut mikään katastrofi päivä, mutta siitä lähdetään, että huomenna asiat tehdään paremmin ja huolellisemmin.

Pelit jatkuvat huomenna tytöillä klo 10.00 Suomen aikaan ja pojilla klo 14.15.

Eilisen tavoin seurasimme  tässä uutisessa aikaisemmin pelien etenemistä päivän kuluessa. Tyttöjen joukkue pelasi oman joukkuekilpailunsa avausblokin klo 14.15 alkaen.

Seuranta

Pojat aloittivat radoilla Suomen aikaan klo 10.00 ja he pelasivat  järjestyksessä: Rami Mukkula, Luukas Väänänen, Simon Tissarinen ja Jani Soukka.

Kuten jo parikilpailu osoitti, poikien taso näissä EM-kilpailuissa on korkea ja Suomi lähteekin tavoittelemaan mitalia kovia vastustajia vastaan.

Ensimmäinen sarja Suomen pojilla takana ja kelpo alku 817 pistettä. Tästä pitää kuitenkin pystyä parantamaan, sillä taso on kilpailussa kova! Slovakia, Ruotsi ja Hollanti hurjastelevat alkuun yli 900 pisteen tulokset ja ovat kärkijoukkueet tässä kohti. Luukas Väänänen ja Jani Soukka aloittivat päivänsä hyvin Väänäsen heitettyä 231 ja Soukan heitettyä 226 pistettä.

Ja pojathan parantavat toiseen sarjaan ja tekevät komean yhteistuloksen 883 kaikkien neljän heittäessä päälle parituloksen. Myös pelaajat näyttivät rauhallisimmilta radoilla ja pelasivat sarjansa huolellisesti loppuun. Ruotsin joukkue on kärjessä kovassa iskussa ja he keilaavat toistamiseen ison sarjan 946. Suomen joukkueen toisen sarjan tulos on kuitenkin ruotsin jälkeen toiseksi paras ja joukkue ottaa muita maita kiinni sijoituksen ollessa nyt viides kahden sarjan tuloksella 1700.

Kolmas sarja pelattu ja pojilla tuli paljon haasteita hallin ensimmäisillä radoilla sekä päivän heikoin tulos 718. Rami Mukkula taisteli joukkueelle tärkeät 232 pistettä, mutta muut pojat eivät yllä parituloksiin.

Kolmas sarja tiputtaa Suomen tässä kohtaa seitsemänneksi, mutta mitään syytä ei ole laittaa leukaa rintaan, sillä huomenna keilataan toiset kolme sarjaa ja Suomi on vain reilun sadan pisteen päässä neljännestä sijasta. Kärjessä ovat Ruotsi, Saksa, Slovakia ja Hollanti.

Seuravaaksi tytöt radoille klo 14.15 alkaen!

Tytöt keilaavat järjestyksessä Pinja Laukkanen, Roosa Pusa, Mila Nevalainen ja Peppi Konsteri. He eivät saa toivottua lähtöä joukkuekisaan kaikkien heittäessä alle parituloksen. Ensimmäisen sarjan pisteet 671 riittävät alkuun kahdeksanteen sijaan. Kärjessä on Ranskan joukkue 757 pisteellä.

Kaksi sarjaa pelattu, eikä Suomen tytöiltä vielä löydy omaa parasta tekemistä, kun kahteen sarjaan paras henk koht sarjatulos on Milan toisen sarjan 197 pistettä. Joukkue on nyt viidenttenä kahden sarjan tuloksella 1397 (671 ja 726).

Päivän viimeiseen sarjaansa Suomen tytöt tekevät korjausliikkeen ja pelaavat päivän parhaan tuloksensa 772. Peppi auttaa joukkuetta keilaamalla päivän parhaan sarjansa 237, mutta tytöillä jää poikien tavoin tänään paljon vajaaksi omasta parhaasta.

Tytöt ovat joka tapauksessa neljäntenä, joten molemmat Suomen joukkueet ovat mitalitaistossa kiinni huomenna keskiviikkona, jolloin joukkuekilpailussa keilataan tytöissä ja pojissa toiset kolmen sarjan blokit.

Ruotsin joukkue otti selvän johtoaseman tytöissä, ja he keilasivat huiman yhteistuloksen 896 viimeiseen sarjaansa. Ruotsilla on selvät johtoasemat pojissa ja tytöissä ennen huomista.