Junnu Tourin finaalien voittajat selvitettiin Turussa Kupittaalla. Sarjojensa voittajiksi keilasivat pojissa Jarno Lahti TKK, Rami Mukkula All Stars ja Markus Lahti TKK ja tytöissä Teea Mäkelä Nasevat, Roosa Pusa IKK ja Stella Lökfors GB.

I ERÄ

Junnutourin Grande Finalen ensimmäisessä sarjassa kovinta tahtia piti Jarno Lahti tuloksella 249. Tahti oli kovaa jatkossakin, mutta Nico Olsson siirtyi piikkipaikalle kuudennessa sarjassa. Seitsemänteen Lahti teki 279 ja Olsson tasan sata pistettä vähemmän. Erän voitto lopulta Lahdelle tuloksella 1928, Olssonin kakkostulos 1855. Lassi Aalto aloitti maltillisemmin, mutta kiri kolmanneksi lukemin 1751. Sebastian Ros pelasi viiteen sarjaan 1131, mutta heikommat kuudes ja seitsemäs sarja pudottivat tulokseksi 1675, jolla irtosi neljäs sija.
Loput jatkopaikat Simo Uosukaiselle, Leevi Saikkalalle, Niko Rasille ja Aleksi Virtaselle.

Tyttöjen U20 – sarjassa mukana oli vain kolme osallistujaa, joten kaikkien jatkopaikka oli varma. Reetta Neuvonen piti kovinta tahtia saaden tulokseksi 1611. Muut jatkajat ovat Teea Mäkelä 1528 ja Jaana Rapeli 1454. Neuvosen piti jatkossa kohdata neljänneksi sijoittunut, joten nyt hän saa vapaan etenemisen finaaliin.
U16 – tytöissä Peppi Konsteri oli selkeä ykkönen tuloksella 1600. Mila Nevalainen paransi loppua kohden saaden tulokseksi 1522. Pinja Laukkanen oli kolmas 1495 ja vahvasti aloittanut Roosa Pusa neljäs jatkaja lukemalla 1468.

II ERÄ

Toisessa erässä radan valtasivat U16- ja U13 – pojat sekä U13 – tytöt.

U16 – pojissa Simon Tissarinen aloitti maltillisesti, ja ei kahden sarjan jälkeen ollut kärkisijoilla. Loput kuusi sarjaa menivät 1420, ja yhteistuloksella 1786 ykkössija. Luukas Väänänen sai pelinsä lopullisesti vauhtiin neljännessä sarjassa, mutta viimeisen sarjan 165 pudotti hänet kakkossijalle 1737 pelillä. Rami Mukkulan kolmossijaan oikeuttavat noteeraus oli 1702. Muut finalistit ovat Lauri Kivioja, Oskari Salmivesi, Lenni Juutilainen, Max Räsänen ja Atte Broms. Bromsin viimeinen sarja 209 oli 60 pistettä parempi kuin ensimmäisenä 15 pisteen marginaalilla pudonneella Roni Leskisellä.
U13 – pojissa käytiin tiukkaa kisaa ykkössijasta. Hyvällä viimeisellä sarjalla piikkipaikan varmisti Jussi Laine tuloksella 1591. Lopussa hieman hiipuneet Santeri Viljanen,1552, ja Markus Lahti, 1537, valtasivat seuraavat sijat. Neljäs finaaliin selvinnyt on Larri Lamminpää, joka viimeisellä sarjalla ohitti neljällä pisteellä Antonio Valtosen.
U13 – tytöissä Stellä Lökfors oli ykkönen. Kahdella yli 200 pisteen sarjalla ja yhteistuloksella 1438 hän jätti toiseksi sijoittunutta Tiina Heikkua 158 pisteellä. Muut jatkajat ovat Jenniina Järvilä ja Roosa Kivioja.

Ensimmäisen pudotuspeliosion parit ovat U20 – pojissa Jarno Lahti – Aleksi Virtanen, Nico Olsson – Niko Rasi, Lassi Aalto – Leevi Saikkala ja Sebastian Ros – Simo Uosukainen. U16 – pojissa kohtaavat Simon Tissarinen – Atte Broms, Luukas Väänänen – Max Räsänen, Rami Mukkula – Lenni Juutilainen ja Lauri Kivioja – Oskari Salmivesi.
Muut finalistit odottelevat vuoroaan ja astuvat mukaan seuraavassa vaiheessa.

Pudotuspelit

1. kierros

U20 – poikien alkukilpailun ykkönen Jarno Lahti oli lievissä vaikeuksissa Aleksi Virtasta vastaan. Ensimmäisen sarjan Lahti vei 259 – 234, mutta taipui toisessa 199 – 205. Kolmaskaan ei ollut läpihuutojuttu, mutta 218 – 211 sarjoin jatkopaikka Lahdelle.
Nico Olsson oli vakuuttava omassa pelissään. Avaussarja Niko Rasia vastaan 234 – 192, ja toisessa tahti koveni. Olsson painoi 12 kertaa pallon syvälle taskuun ja tuloksena 300 sarja Rasin 167 vastaan.
Lassi Aalto voitti ensimmäisen sarjan Leevi Saikkalaa vastaan, mutta Saikkala vei kaksi seuraavaa neljällä ja kahdella pisteellä ja lunasti jatkopaikan. Sebastian Ros ja Simo Uosukaisen ensimmäinen sarja oli tasainen. Uosukainen teki tyhjät 9- ja 10-ruutuihin ja sarja Rosille 226 – 225. Ros vei myös toisen sarjan ja jatkaa eteenpäin.

U16 – pojissa alkukilpailun vahvin Simon Tissarinen joutui taipumaan Atte Bromsin käsittelyssä 1 – 2. Tissarinen vei avaussarjan, mutta hävisi kaksi seuraavaa. Luukas Väänäsen ja Max Räsäsen peli meni myös kolmanteen sarjaan. Siinä Väänänen oli selkeästi vahvempi 222 – 187. Lauri Kivioja löi avaussarjaan 260, mutta hukkasi sen jälkeen pelipaikan ja Osakari Salmivesi jatkoon 2 – 1. Rami Mukkula heitti sarjat 290 ja 223, eikä Lenni Juutilaisella ollut sijaa hyvistä sarjoista huolimatta.

Lahti – Virtanen 2 – 1 (259 – 234, 199 – 205, 218 – 211)
Olsson – Rasi 2 – 0 (234 – 192, 300 – 167)
Aalto – Saikkala 1 – 2 (205 – 172, 204 – 208, 221 – 223)
Ros – Uosukainen 2 – 0 (226 – 225, 166 – 145)

Tissarinen- Broms 1 – 2 (237 – 181, 168 – 215, 206 – 225)
Väänänen – Räsänen 2 – 1 (232 – 168, 193 – 216, 222 – 187)
Mukkula – Juutilainen 2 – 0 (290 – 203, 223 – 204)
Kivioja – Salmivesi 1 – 2 (260 – 180, 187 – 211, 162 – 184)

2. kierros

Lahti käänsi loppujonolla avaussarjan itselleen 237 – 225 Saikkalaa vastaan. Lahti vei myös toisen sarjan ja lunasti paikan loppuotteluun.
Edellisessä osiossa 300 heittänyt Olsson oli lievissä vaikeuksissa, sillä avaussarjassa tuli tappio Rosille 203 – 233. Kaksi seuraavaa Olsson vei vakuuttavasti heittäen kolmanteen 252.

Väänänen otti selkeän 2 – 0 – voiton Bromsista isoilla sarjaeroilla. Väänäsen sarjat 192 ja 227.
Mukkula otti toisen 2 – 0 voittonsa tällä kertaa Salmiveden kustannuksella.

Laine ja Lamminpää ottivat alkuun yhden kiinnityksen ja ratkaisu kolmenteen sarjaan. Siinä Laine oli parempi luvuin 179 – 159. Lahti voitti Viljasen suoraan 2 – 0.

Reetta Neuvonen pelasi ilman vastustajaa ja loppuottelupaikka oli sillä selvä. Mäkelän ja Rapelin ottelu venyi kolmanteen sarjaan Mäkelälle jäi kolmannen sarjan alkuruutuihin kaksi reikää, mutta viiden kaadon jonolla asia oli kuitattu. Mäkelälle 225 ja Rapelille 165.

Konsteri avasi hienosti 232 sarjalla, mutta toisessa tuli tappio Pusalle 189 – 236. Kolmannen Pusa avasi triplalla, ja Konsterille jäi useampi reikä. Pusa vei finaalipaikan kolmannen sarjan tuloksilla 178 – 146.
Laukkanen otti 2 – 0 voiton Nevalaisesta. Laukkasen sarjat 219 ja 179.

Lökfors ja Kivioja pelasivat kaksi tiukkaa sarjaa, jotka molemmat Lökforsin nimiin. Heikku ja Järvilä selvittivät paremmuuttaan kolmen sarjan ajan. Heikku latasi kolmanteen 210 ja vei sillä ottelun itselleen.

Lahti -Saikkala 2 – 0 (237 – 225, 215 – 187)
Olsson – Ros 2 – 1 (203 – 233, 222 – 200, 252 – 163)

Väänänen – Broms 2 – 0 (192 – 151, 227 – 178)
Mukkula – Salmivesi 2-0 (224 – 215, 226 – 202)

Laine – Lamminpää 2 – 1 (203 – 146, 178 – 264, 179 – 159)
Viljanen – Lahti 0 – 2 (169 – 223, 142 – 193)

Neuvonen – ? 2 – 0 (179 – 0, 161 – 0)
Mäkelä – Rapeli 2 – 1 (191 – 194, 203 – 167, 225 – 165)

Konsteri – Pusa 1 – 2 (232 – 183, 189 – 236, 146 – 178)
Nevalainen – Laukkanen 0 – 2 (183 – 219, 177 – 179)

Lökfors – Kivioja 2 – 0 (148 – 138, 148 – 143)
Heikku – Järvilä 2 – 1 (130 – 162, 184 – 147, 210 – 152)

Loppuottelut

U20 Alkukilpailun ykkönen Lahti ei antanut Olssonin yllättää itseään. Lahti piti yllä kovaa tahtia vieden pelin 2 – 0 sarjoin 258 – 206 ja 227 – 192.
U16 finaalissa Väänänen vei ensimmäisen sarjan Mukkulaa vastaan ja oli jo marssimassa voittoon toisessa sarjassa. Väänänen teki 10-ruutuun missin, ja Mukkula vei ottelun kolmanteen sarjaan. Mukkula latasi seitsemän kaadon jonon, eikä Väänänen kyennyt vastaamaan. Sarja Mukkulalle 244 – 182.
U13 sarjassa mestariksi keilasi Lahti lyömällä Laineen 2 – 1. Kolmas sarja oli tasainen ja Lahti jätti oven auki tekemällä missin ysiruutuun. Laine sai kuitenkin vain yhden kaadon ja sarja Lahdelle 204 – 192.

U20 tytöissä Mäkelä jätti Neuvosen vaille mahdollisuutta. Suora 2 – 0 voitto sarjoin 235 – 187 ja 213 – 192. U16 sarjassa nähtiin tiukka taisto ykkössijasta. Laukkanen vei ensimmäisen sarjan, mutta Pusa tasoitti 218 sarjallaan. Kolmannessa Laukkanen oli niskan päällä, mutta missi ja reikä tasoittivat pelin. Kymppiruutuun lähdettiin Pusan pisteen johdossa. Molemmat tekivät paikot, ja Pusalta vaadittiin ylimääräisellä seitsemän keilaa pois. Juuri sen verran hän pakasta otti ja sarja hänelle 179 – 178.
U13 tytöissä Lökfors oli selkeästi Heikkua vahvempi. 213 ja 211 sarjoilla hän otti ykkössijan suoraan 2-0 voitolla.

Lahti – Olsson 2 – 0 (258 – 206, 227 – 192)

Väänänen – Mukkula 1 – 2 (236 – 217, 214 – 227, 187 – 244)

Laine – Lahti 1 – 2 (212 – 165, 165 – 182, 192 – 204)

Neuvonen – Mäkelä 0 – 2 (187 – 235, 192 – 213)

Laukkanen – Pusa 1 – 2 (183 – 171, 148 – 218, 178 – 179)

Lökfors – Heikku 2 – 0 (213 – 189, 211 – 166)