Illan viimeisessä seniorien singlen toisen osion pelierässä Jaana Anttas ja Jaana Taavitsainen pelasivat itsensä kirkkaasti 32 parhaan lohkovaiheeseen. Anttaksen yhteistulos kymmeneen sarjaan 1983 antoi alkukarsinnassa sijan 13. Jaana Taavitsaisen tulos 1920 riitti sijaan 16. Näin ollen kaikki suomalaisnaiset jatkavat pelejään maanantaina pelattaviin jatkopeleihin. Tuula Tammisen oli koko joukon karsinnan paras tuloksella 2122 ja Reija Lundén yhdeksänneksi paras 2042 tuloksellaan.

Miesten karsinnan ykkösnimet löytyvät USA:sta (kuvassa). Chris Barnes kärjessä tuloksella 2488 ja hänen maamiehensä Tom Hess kakkosena 2473 tuloksella. Chris Barnes keilasi kahdeksanteen sarjaansa kisojen toisen 300-sarja. Aamuerässä Ruotsin Stefan Yngström teki ensimmäisen.

Valitettavasti Ari Halmeen tulos 2055 ei riittänyt jatkopeleihin. Rajaksi muodostui 2084 pistettä.

Päävalmentaja Jarmo Ahokas kertoi tähänastisista havainnoistaan pitkän päivän päätteeksi.

No nyt on senioreilla ja veteraaneilla henkilökohtaisen ja parikilpailun alkukilpailu pelattu. Hienoa, että muutama mitalikin on jo varmistunut. Kokonaisuutena, vaikka osallistujamäärä yli 65.vuotiaissa on aika vähäinen, suomalaiset keilaavat hyvällä tasolla. Onhan tämä vähän erilaista kuin kaksi viikkoa ennen näitä kisoja pelatuissa naisten- ja miesten MM-kisoissa. Pelilinjat ovat aika paljon suoristuneet niistä ja säädöt on vähän pienempiä mihin itse pyrkii kiinnittämään huomiota. Hieno todeta, että Suomen joukkueessa on hyvä henki iästä riippumatta ja varsinkin naisten +65-jengi saa hyvän hengen päälle tsempaten koko joukkuetta.

Huomenna alkavat lohkovaiheen pelit ja pyrin auttamaan pelaajia parhaani mukaan. Toivottavasti ensi viikolla kuullaan Maamme-laulu.

Parikilpailun lohkovaiheen pelit sekä puolivälierä pelataan sunnuntaina. Lohkovaiheen pelit alkavat klo 8.00 Suomen aikaan ja puolivälieräpelit klo 11.00 alkaen.

Tuulan ja Reijan neljän parin lohkossa pelaavat USA:n Calfee ja Ayers, Ruotsin Dahlgren ja Olsson sekä Venäjän Chersnev ja Shesheni.

Jaanojen lohkossa pelaavat USA:n Johnson ja Powers, Norjan Monsen ja Marcussen sekä Malesian Halim ja Jamari.

Mannosen ja Lehtosen lohkossa keilaavat Kuwaitin Alamiri ja Alsh, Ruotsin Ljung ja Jansson sekä Isalnnin Sigurdsson ja Thorbjorn.

Neljästä lohkosta kaksi parasta paria selviytyy mitalipeleihin. Pelitapana on baker ja lohkovaiheen pelit round robin pelejä. Voitosta kolme pistettä ja tasapelistä yksi piste.
Kilpailun järjestäjän sivuile.

Kilpailun järjestäjän sivuile.

Livelähetys

Kokonaistulokset

MM-kisojen aikataulu

Sami Järvilä