PBA Shawnee Classic turnaus alkoi esikarsinnalla Oklahomassa Fire Lake Bowling Centerissä, paikassa jossa on keilattu mm. useita major-kilpailuja. Kisan ensimmäinen vaihe oli esikarsinta niille pelaajille, joilla ei oli kiertueen suoraa pelioikeutta. Näiden keilaajien joukossa on Tomas Käyhkö. Hän on selvittänyt esikarsinnan kahdessa aiemmassa kilpailussa, mutta nyt tie nousi pystyyn heti ensi vaiheessa. Karsiutuminen oli niukka, sillä Tomas kahdeksan sarjan karsinnassa sijalle 14, kun 12 parasta sai osallistukisoikeuden itse turnaukseen. Karsinnan parhaan tuloksen teki Justin Knowles, 1930 (keskiarvo 241,3). Viimeinen mukaan päässyt sijalle 12 oli Brian Robinson tuloksella 1781 (222,6). Käyhkön pisteet olivat 1763, siis 18 pistettä karsintarajasta. Karsinnan olosuhteena oli 39 jalkaa pitkä Chameleon. Se muistuttaa viimeviikkoista keliä, reunassa melko selvä profiili ja kakkosmerkkien välissä aivan tasainen. Mutta pituutta on puolitoista metriä viimeviikkoista enemmän.

Karsinnan selvitti mm. Ruotsin Kim Bolleby, putoajien joukosta löytyvät mm. Irlannin Christopher Sloan ja muutaman vuoden takainen Ballmaster-voittaja Nathan Ruest-Lajoie.

Käyhkö keskittyy tällä viikolla kannustamaan muita suomalaisia. Osku Palermaa keilaa A-erässä, joka alkaa keskiviikkona klo 19.00 ja Santtu Tahvanainen B-erässä torstaina aamuyhdeltä alkaen Suomen aikaa.