U.S. Openissa keilataan 24 parhaan miehen täyttä round robinia. Ensimmäiset kahdeksan sarjaa on pelattu ja Tomas Käyhköllä kulkee mukavasti. Hän ei juuri vierastanut loppupelien hoito-ohjelmaa, joka on 41 jalkaa pitkä ja siinä on lievä profiili. Paperilla melko hankalaa, mutta ei läheskään kolmen karsintapelin veroinen.

Käyhkö voitti kuusi kahdeksasta ottelustaan tienaten 180 bonuspistettä. Lisäksi hän pelasi kolmanneksi parhaan puhtaan tuloksen, 1760 (keskiarvo 220,0). Enemmän keiloja pudottivat vain Justin Knowles, 1763 ja Kyle Troup, 1761. Hyvä peli nosti Tomaksen jo neljännelle sijalle yhdeksän jatkoon menijän joukkoon. Toki sarjoja on vielä 16 keilattavana, joten isotkin heilahdukset ovat mahdollisia. EJ Tackett kulkee omilla luvuillaan, 7040 (216,3). Hallitseva mestari Anthony Simonsen on toisena sata pistettä jääneenä. Pörröpää Troup on noussut kolmanneksi tuloksella 6898 (209,9). Käyhkön pisteet ovat 6879, joten aivan kärkisijatkaan eivät ole kaukana. Eroa kymmenenteen tilaan on 85 pistettä, mikä on kovasti vähän.

Tomaksen alku oli komea, ensin 236 Michael Martellia vastaan ja sitten 264 Thomas Larsenin kanssa. Noilla hän nousi jo seitsemänneksi ja on pysytellyt suunnilleen niillä sijoilla siitä alkaen. Päivän ehdottomasti makein matsi oli kisaa johtavaa EJ Tackettia vastaan. Tomas pelotteli Tackettin aivan tolaltaan, suuri mestari sai vain yhden pesäkaadon ja joutui poistumaan radoilta 149-222 tappio niskassaan.

Tomas alkoi pelit uretaanipallolla reunasta, mutta kolmannessa sarjassa tuo paikka suli pois ja mies siirtyi reaktiivipalloon ja keskipeliin. Siitä sitten loppua kohti hän nousi viitosmerkkiin ja homma sujui sieltäkin.

Kilpailun toistaiseksi parhaan sarjan löi Marshall Kent, 299. Tuolla tuloksella hän otti parhaan sarjan tekijän tittelin Käyhköltä, joka teki ensimmäiseen blokkiin 290.

Kuva: hs.fi