PBA Players Championship keilataan tänä vuonna North Brunswickin kaupungissa New Jerseyssä. Kilpailu alkoi esikarsinnalla, joka oli tällä kertaa aika helppo, sillä mukana oli 90 toiveikasta, joista peräti 59 parasta sai paikan tiistaina alkavaan pääkilpailuun. Suuri paikkojen määrä johtui siitä, että Players Championshipin kovia osallistujavaatimuksia täyttäviä keilaajia ei ollut likikään tarpeeksi.

Tomas Käyhköllä ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia selvittää karsintaa. Radoille laitettu 39 jalkaa pitkä Mike Aulby-hoito osoittautui kovin heppoiseksi vastukseksi kärkikeilaajille. Käyhkön huonoin sarja ensimmäiseen kuuteen sarjaan oli 233 ja tuloksella 1537 (keskiarvo 256,2) hän oli siinä vaiheessa kakkossijalla. Kahteen viimeiseen sarjaan radat alkoivat kulua puhki ja seitsemänteen sarjaan Tomas jäi jo alle parin, 196. Kahdeksanteen tuli toinen 196 ja yhteistulos esikarsinnassa oli 1929 (241,1). Se riitti helposti paikkaan varsinaiseen kilpailuun sijalla kaksi. Esikarsinnan parhaan tuloksen, 2005 (250,6) teki Puerto Ricon vasenkätinen Jean Perez. Viimeinen jatkaja oli Irlannin Christopher Sloan tuloksella 1643 (205,4). Ensimmäisenä ulos jäi parin vuoden takainen Ballmaster Openin voittaja Nathan Ruest-Lajoie yhdellä pisteellä.

”Joo, tuntu itestä ainakin aika simppeliltä. Ei tarvinnu paljoa alun jälkeen jännitellä. Lopussa rupes radat kääntymään aika reilusti, niin ei tullu ihan niin paljoa.” Tomas jutusteli leppoisan pelin jälkeen.

Major-kilpailu Players Championship on jälleen pelimuodoltaan pitkä. Tiistaina ja keskiviikkona keilataan molempina päivinä kaksi kuuden sarjan blokkia, joiden jälkeen yksi kolmannes 128 osanottajasta jatkaa torstaina kaksi kuuden sarjan blokkia lisää. 36 sarjan jälkeen 24 miestä keilaa vielä kuusi sarjaa, josta 18 miestä jatkaa vielä kuusi sarjaa ja lopulta 48 sarjan yhteistuloksella 12 kaveria pääsee viikonloppuna kaksipäiväiseen porraspeliin. Sunnuntain jälkeen selvillä on neljä miestä, jotka palaavat viikon kuluttua lauantaina keilaamaan kahtena päivänä televisiofinaalia.

Koko suomalaiskolmikko, Osku Palermaa, Santtu Tahvanainen ja Käyhkö ovat mukana radoilla, kun kisa rullaa liikkeelle ensi tiistaina.