PBA Kokomo Classicista on jäljellä enää porraspeli. Viimeisessä kuuden sarjan blokissa mukana ollut Tomas Käyhkö ei sinne asti yltänyt, vaan vaisu blokki jätti hänet sijalle 11. Käyhkön kuuden sarjan tavoitteena oli tietysti pääsy neljän joukkoon, mutta jo alku lähes sadan pisteen takamatkalta oli iso homma. Ja itse kilpailu meni enemmän tai vähemmän penkin alle. Toista sarjaa, 254, lukuun ottamatta kaikki muut jäivät pahasti aiemmista. Ensimmäiseen sarjaan ei tullut tuplia ja kahden reiän myötä se jäi 173:een ja telkkaripaikka karkasi kauas. Toinen alkoi triplalla, sitten tuli neljä huonoa heittoa, toki paikkoja kaikki. Loppujono antoi 254 ja pieni toive heräsi, josko sittenkin. Kolmannen sarjan alkupuolella tuli kaksi isoa tyhjää, jotka Tomas kuittasi neljällä kaadolla ja lopputuplan myötä tuli 208. Neljännessä sarjassa kaadot hukkuivat tyystin, vain yksi tuli pöytäkirjaan. Kolmen tyhjän myötä tuli vain 157 ja se oli siinä. Eikä tahti juuri kahteen viimeiseen parantunut, 193 ja 198, yhteensä tänään 1185 (keskiarvo 197,5). Loppusijoitukseksi jäi 11, mutta sekin antoi sentään 4000 taalaa palkintorahaa ja tukun sijoituspisteitä.
– Varmasti muuttu vähän erilailla, kun oli vähemmän pelaajia, mutta itellä oli eilenkin tuo lyhyen hoidon alku aika haastava ja sama jatku tänäänkin. Ei ollu tänään oikein luottoa reaktioon ja keilaaminen oli huonoa ja alun jälkeen ei enää pääkään ollu ihan oikeessa paikassa.

Käyhkö ei ollut ainoa, jolla homma tökki. Koko blokki oli selvästi kilpailun matalatasoisin, olisiko syynä ollut se, että tänään rataparilla keilasi kaksi miestä aiempien neljän sijaan ja tämä aiheutti ratojen muuttumisen olemaan erilainen, kuin edellisissä osioissa. Niin tai näin, parhaat saatiin selville. Selvän ykköspaikan säilytti Packy Hanrahan, joka lähtee tavoittelemaan uransa ensimmäistä PBA-voittoa porraspeli korkeimmalta askelmalta. Päivän parasta osumaa esitti EJ Tackett, jolla kuitenkin oli ongelmia nurkkakeilojen kanssa. Sen verran ne putosivat, että talven paras keilaaja nousi viidenneltä tilalta jälleen porraspeliin, nyt kakkosena. Kolmannesta paikasta kiistelivät tiukasti Graham Fach ja Matt Ogle. Fach tuon sija otti vaivaisen kahden pisteen erolla ja pääsee siis valitsemaan aloitusradan. Kovan kirin kehittäneen Anthony Simonsenin loppuvauhti hyytyi hieman viimeisessä sarjassa ja hän jäi viidenneksi 38 pisteen erolla.

Porraspeli keilataan klo 0.30 alkaen lauantaina Suomen aikaa.