Finaali pelataan Kuopion Keilakukossa lauantaina 11.6.2022. Finaalin yhteydessä järjestetään keilahallilla muutakin tapahtumaa ja höysteenä yhteinen illallinen finaalin jälkeen. Kiertueen kaikki osakilpailut on saatu päätökseen ympäri Suomea, tulokset tarkistettu ja lopulliset finalistit on selvitetty. Kiertuetta keilattiin seitsemällä (7) alueella, joissa jokaisessa viisi (5) osakilpailua eli yhteensä 35 osakilpailua. Touria on pelattu kahdessa sarjassa, A- ja B-sarjassa. A-sarjassa (keskiarvio 175,00 tai enemmän) finaaliin selviytyi jokaiselta alueelta kaksi (2) eniten pisteitä kerännyttä keilaajatarta ja B-sarjassa (keskiarvo 174,99 tai vähemmän) kolme (3) keilaajatarta.

Keilaajattaret on Tour – finalistit:

A-sarja:

Etelä-Suomi:   1. Riikka Rautiainen, Bay        2. Eliisa Hiltunen, Bay

Varsinais-Suomi ja Satakunta:  1. Jaana Taavitsainen, Smash   2. Reetta Neuvonen, Nasevat

Itä-Suomi:  1. Sirpa Tella, BooM    2. Sanna Ohrimovitsch, X-Com

Pirkanmaa ja Keski-Suomi:  1. Tuula Tamminen, aCat   2. Satu Heinilä, TK-38

Pohjois-Savo ja Karjala:   1. Nanna Salakka, WBT    2. Marjo Hirvonen, Giants

Pohjanmaa:  1. Niina Koutonen, Star Bo    2. Pia Furu, CPS

Pohjois-Suomi:  1. Annu Väisänen, Uke   2. Riitta Nikupeteri, OLS

B-sarja:

Etelä-Suomi:   1. Mona Fäldt, Strikers    2. Taina Kanerva, Boltsi-72      3. Jaana Turunen, Strikers

Varsinais-Suomi ja Satakunta:  1. Marja Hongisto, TuWe    2. Virpi Leppälahti, HHB                                                                              3. Anne Nyman SalKei

Itä-Suomi:   1. Riitta Niemi, StMB    2. Riikka Nöjd, PB   3. Mia Mustonen, Strikers

Pirkanmaa ja Keski-Suomi:  1.  Saana Hänninen, JBC   2. Riia Huhmarkangas, TKK                                                                         3. Päivi Enstedt, Cherry

Pohjois-Savo ja Karjala:  1. Anu Tolvanen, Lukke   2. Heli Taskinen, JoKe                                                                                     3. Riitta Turunen, Hilimat

Pohjanmaa:  1. Anne Peltonen, KJK   2. Anu Viitasaari, JsK   3. Heli Mäkinen, WRB

Pohjois-Suomi:   1. Maarit Starck, Saagat    2. Satu Turunen, Saagat   3. Riitta Kasala, Saagat

Finalisteihin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Sääntöjen mukaan, mikäli finaalipaikan saavuttanut keilaajatar ei halua ottaa finaalipaikkaa vastaan, täytetään hänen paikkansa sen alueen listalta seuraavaksi eniten pisteitä saavuttaneella. Aluekohtaiset pisteet löydät SKL:n sivuilta, Naiskeilailun omien sivujen Keilaajattaret on Tour alta:

https://www.keilailu.fi/ajankohtaista/naiskeilailu/keilaajattaret-on-tour/

Lyhyt yhteenveto tourista:

Keilaajattaret on Touria kiersi yhteensä 388 naiskeilaajaa ympäri Suomea. Tourilla osakilpailusuorituksia tuli peräti 802, joka tarkoittaa keskiarvollisesti 23 suoritusta/osakilpailu. B-sarjassa keilattiin A-sarjaa aktiivisemmin. A-sarjaan osallistui 79 keilaajatarta ja B-sarjaan 314 keilaajatarta. B-sarjassa suorituksia tuli yhteensä 599 ja A-sarjassa vastaavasti 203. Aktiivisimmat keilaajat löytyivät Etelä-Suomen B-sarjasta, missä keilattiin 144 suoritusta sekä toisiksi eniten Pirkanmaan ja Keski-Suomen B-sarjassa 121 suoritusta. Varsinais-Suomen ja Satakunnan (95) sekä Itä-Suomen (99) alueet B-sarjassa keräsivät myös loistavasti osallistujia. Etelä-Suomen A-sarjalaiset olivat aktiivisimpia 51:llä ja toiseksi eniten Itä-Suomen alueelle 36:lla keilaajattarella.

Keilaajattaret on Tour kannusti myös naisia kiertämään eri alueilla ja halleissa. A-sarjassa yhdeksän naista kiersivät vähintään kolmella alueella ja heistä neljä neljällä eri alueella. B-sarjassa kahdeksan keilaajatarta keilasi kolmella alueella, joista viisi neljällä eri alueella ja yksi peräti viidellä seitsemästä alueella. Eniten kiertueen osakilpailuja kiersivät helsinkiläisseura Strikersin Jaana Turunen (19 osakilpailua), Mia Mustonen (15), Sanna Turunen (13) ja Mona Fäldt (10) B-sarjassa. Lisäksi B-sarjassa Maarit Huhtala, Lucky Ladies ja Saana Hänninen, JBC kahdeksalla sekä Hannele Haapala KroKo seitsemällä osakilpailulla ansaitsevat kunniamaininnan.  A-sarjassa pitkään Suomen naiskärjessä keilannut Eliisa Hiltunen, Bay keilasi yhdeksän, Tiiamari Laukkanen, Bay ja Tuula Tamminen, aCat kahdeksan osakilpailua.

Tulossa myös kaudella 2022-2023

Keilaajattaret on Tour jatkuu myös kaudella 2022-2023. Tulevalla kaudella Keilaajattaret on Tour järjestetään kuten kuluvallakin kaudella seitsemällä alueella ja jokaisella alueella tullaan keilaamaan viisi osakilpailua. Osakilpailut tulevat sijoittumaan pidemmälle aikavälillä alkaen syyskuusta ja päättyen maaliskuulle. Lisäksi Keilaajattaret on Tourin rinnalla tullaan pelaamaan Rookies on Touria. Rookies on Tour on oma kiertue kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta, alle 175 keskiarvolla keilaaville, joiden ensirekisteröitymisestä on korkeintaan kaksi kautta aikaa. Ensi kauden kiertueista tullaan tiedottamaan lisää lähempänä uuden kauden alkua. Toivotamme kaikki naiskeilaajat ja nyt myös tuoreet aloittelevat keilaajat osallistumaan ensi kaudelle mukaan tourille!

 

Heidi Manninen,
Naisvaliokunnan puheenjohtaja